29:46

NA OVAJ SVETI DAN IZGOVARATE NAJVEĆE GADOSTI! Žestoka svađa Lukića i Cvetkovića u jutarnjem zbog Putina GAĐALI SE UVREDAMA (VIDEO)

kurir televizija

NA OVAJ SVETI DAN IZGOVARATE NAJVEĆE GADOSTI! Žestoka svađa Lukića i Cvetkovića u jutarnjem zbog Putina GAĐALI SE UVREDAMA (VIDEO)

Politika -

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije bili su Aleksandar Cvetkvić, direktor Srpskog pokreta obnove, Žarko Rakić, novinar i spoljnopolitički komentator i Dejan Lučić, pisac i publicista koji su govorili o situaciji u Ukrajini i mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja.

Međutim, tokom celog gostovanja neprestano su letele provokacije i žestoke rasprave između Dejana Lukića i Aleksandra Cvetkovića.

Dejan Lukić, Aleksandar Cvetković, Žarko Raković
foto: Kurir televizija

- Na planeti su konflikti sa svih strana i mi smo zavrteli jednu spiralu zla. Onaj ko je pokrenuo sukob pokrenuo je i tu spiralu zla - kaže Cvetković.

Amerika je pokrenula upotrebu nuklearnog oružja istakao je Rakić.

- Oni su prvi bacili kamen i naravno da imaju planove za takav odgovor prema Rusiji, a zašto misle da će Rusi prvi da je upotrebe, to mi nije jasno - istakao je Žarko Rakić, novinar i spoljnopolitički komentator i dodao:

- Rat je ušao u vazu jednog lošeg klimatskog perioda za ratovanje, posebno na teritoriji Ukrajine i sigurno će potrajati. Kakva će biti ratna sreća, ostaje nam da vidimo. Verovatno će rat malo utihnuti kad krene hladnije vreme. Drugi ratovi će duže trajati i ostaje nam da vidimo šta će biti i da se nadamo da to crveno dugme neće biti pritisnuto - kaže Rakić.

Dejan Lučić, pisac i publicista istakao je da je glavni cilj Volodimira Zelenskog da obnovi Hazariju, jer je i sam Hazar.

Dejan Lukić, Aleksandar Cvetković, Žarko Raković
foto: Kurir televizija

- Cilj je da se osvoji Krim. U želji da se pobedi Rusija ti Hazari su spremni da pobiju sve Ukrajince, a cilj im je da ostane samo osam miliona Ukrajinaca. Sva zemlja u Ukrajini će biti prodata zapadnim investicionim fondovima, kao što je i Izrael - tvrdi Lučić, dok je Cvetković njegove tvrdnje okarakterisao kao teorije zavere.

Momentalno je nastala svađa u studiju Kurir televzijije, gde je Cvetković naglasio da treba da se razgovara o ozbiljnim temama, a ne o izmišljenim teorijama zavere.

- To su teorije zavere i to vaše teorije zavere - istakao je Cvetković.

Niko normalan nije protiv Rusije, ako je neko protiv "putinizacije" Rusije, to je druga stvar, istakao je Cvetković koji je zaključio da cilj Rusije treba da bude da se približi Evropi i evropskim vrednostima, a ne da vrati "staljinizaciji" i podizanju kulta jedne ličnosti.

Dejan Lukić, Aleksandar Cvetković, Žarko Raković
foto: Kurir televizija

Žarko Rakić je istakao da bi zapad bio najsrećniji kada bi se Vladimir Putin zvao Mihail Gorbačov.

- Rusija je tada služila kao otirač zapadu. Umesto državnika kakav je bio Gorbačov, dobili su pijanicu poput Jeljcina. Došao je Vladimir Putin koji je morao da se ponaša malo drugačije - pričao je jedno i radio sasvim drugačije stvari i vi sada imate jedinu velesilu koja je stala rame uz rame sa Amerikom. SAD sada pokušava da disciplinuje Evropsku Uniju, Kinu, Rusiju. Sada oni mogu da budu samo suparnici koji se poštuju. Da bi se poštovanje ponovo povratilo treba da se dese različite stvari - rekao je Rakić.

Svađa je ponovo izbila između Cvetkovića i Lukića, gde ga je Cvetković optužio da je na dašanji veliki praznik Krstovdan Lukić izgovorio najveću gadost.

Dejan Lukić, Aleksandar Cvetković, Žarko Raković
foto: Kurir televizija

Nih dvojica nastavili su da se provociraju i raspravljaju tokom cele emisije, a teške reči nisu izostale.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track