ANALITIČAR ZEKA UZBURKAO PRIŠTINU: Samo budale kao Osmanijeva i Kurti protive se Otvorenom Balkanu
Foto: Youtube Printscreen

protiv samo političke neznalice

ANALITIČAR ZEKA UZBURKAO PRIŠTINU: Samo budale kao Osmanijeva i Kurti protive se Otvorenom Balkanu

Politika -

Čak ni za vreme Envera Hodže nije bilo većeg neprijateljstva između Tirane i Prištine, i to zbog Vjose Osmani, kaže on

PRIŠTINA - Analitičar i bivši poslanik Miljaim Zeka istakao je da se Kosovo nalazi na "Otvorenom Balkanu" i dodao da su jedino budale i antinacionalisti protiv te inicijative, koja Kosovu, kako je rekao, može doneti samo dobre stvari, prenosi Euronjuz Albanija.

Zeka je naglasio da samo "političke neznalice" poput predsednice i premijera Kosova Vjose Osmani i Aljbina Kurtija ne prihvataju inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Otvoreni Balkan ne prihvataju samo budale i antinacionalisti, uključujući Osmani i Kurtija, i političke neznalice. Ova inicijativa Kosovu može da donese samo dobre stvari. SAD su to javno podržale, američki ambasador u Beogradu je to rekao. Nijedan analitičar u Albaniji i na Kosovu nema argument da "Otvoreni Balkan" nanosi štetu Kosovu. Svi se samo žale na Edija Ramu kako je ideja za inicijativu Vučićeva“, rekao je Zeka.

Miljaim Zeka
foto: Youtube Printscreen

Zeka krivi predsednicu Vjosu Osmanija za zahlađenje odnosa između Tirane i zvanične Prištine. On je u intervjuu za Euronjuz rekao da napadi koje Osmani neprestano vrši na Ramu nemaju argument.

Prema analitičaru, čak ni za vreme Envera Hodže nije bilo većeg neprijateljstva između Tirane i Prištine, i to zbog Vjose Osmani.

"Najdrastičniji primer je Ramin govor u UN, koji je okarakterisan kao istorijski i u kome je Vjosa Osmani sa najvećom bestidnošću u studiju Glasa Amerike ocenila da Rama spasava Vučićev obraz. Kurti pravi istu retoriku. Čak ni za vreme Envera Hodže nije bilo većeg neprijateljstva između Tirane i Prištine, i to isključivo krivicom Vjose Osmani. Udarajući premijera Albanije, ona pogađa bivše borce OVK u Hagu”, rekao je Zeka.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track