03:59

SRBI REKLI NE KOSOVSKIM TABLICAMA! Samo 9 osoba preregistrovalo vozila na RKS tablica OD TOGA SAMO TROJE SA SEVERA KOSOVA!

SRBI REKLI NE KOSOVSKIM TABLICAMA! Samo 9 osoba preregistrovalo vozila na RKS tablice OD TOGA SAMO TROJE SA SEVERA KOSOVA!

Politika -

Prošlo je mesec dana od kako se na Srbiju i građane njene južne pokrajine vrši pritisak da svoja vozila preregistruju na kosovske tablice sa oznakom RKS. Od tada je, međutim, samo njih 9 to uradilo, od čega je troje sa Severa Kosova.

- Mesec dana je prošlo, a samo 9 osoba iz svih srpski sredina, a samo troje sa severa i to je odgovor Srba za ono što će se kasnije dešavati - rekao je dopisnik TV Kurir, Darko Mitrović, koji se iz Kosovske Mitrovice uključio u program.

On je intervjuisao građane Kosovske Mitrovice i Zvečana, a iz njihovog odgovoara se moglo videti da nemaju nameru da srpske tablice menjaju kosovskim, a na osnovu dosadašnjeg odziva može se prognozirti da većina građana neće odgovoriti na pritiske da do 31. oktobra preregistruije svoja vozila.

Darko je tokom uključenja razgovarao i sa Draganom Antonijević, direktorkom studentskog centra Priština, povodom početka akademske školske godine.

- Centar raspolaže sa 1677 ležajeva koji su raspoređeni na različitim radnim jediniciama u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu. Ove godine je veće interesovanje brucoša od kojih je 74, 6 odsto potražilo smeštaj u našem studentskom centru, što nas posebno raduje - rekla je Dragana Antonijević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track