VESIĆ O NOVOJ VLADI SRBIJE: Srpska napredna stranka podržaće svaku odluku Ane Brnabić
Foto: Kurir Televizija

STAV

VESIĆ O NOVOJ VLADI SRBIJE: Srpska napredna stranka podržaće svaku odluku Ane Brnabić

Politika -

Goran Vesić, član Predsedništva SNS i narodni poslanik, govorio je za TV Prva o novousvojenom zakonu o ministarstvima koji je bio preduslov da se izabere vlada.

Vesić je rekao da će Srbija dobiti vladu u zakonskom roku i da će to biti vlada kontinuiteta, što nam govori i sam izbor mandatarke Brnabić. On je da će se nova vlada suočiti sa velikim izazovima, sa kojima se suočava čitava Evropa i Svet zbog rata u Ukrajini.

- Sutra nas očekuje sednica Predsedništva SNS, Glavni odbor će doneti odluku koji će ljudi u ime naše stranke biti predloženi da budu ministri u novoj vladi. Dakle, ko će biti u vladi sutra će saopštiti mandatarka Brnabić, koja je dobila poverenje naše stranke da sačini kabinet i izabere ljude sa kojima će da radi, imajući u vidu izazove koji nas očekuju - rekao je Vesić.

Dodao je da će Srpska napredna stranka stati iza svake odluke koju donese Ana Brnabić. - Ana je sjajno vodila vladu u predhodna dva mandata i to u ekstremno teškim uslovima. Prvo smo imali epidemiju Covid-19, koji nije imao samo zdravstvene posledice već i ekonomske, tokom samih izbora izbio je rat u Ukrajini koji je takođe poremetio celu Evropu. Zato je i dobila poverenje predsednika Vučića i naše stranke - kazao je Vesić i dodao:

- Nova vlada će pred sobom imati razne izazove, prvi i najveći izazov jeste da se sačuva zemlja od rata. Ne treba da zauzimamo ni jednu stranu u ovom sukobu. I ako sam protekla tri dana u skupštini slušao neodgovorne izjave pojedinaca, kao treba da uđemo u rat bilo da je to na stranu Ukrajine ili Rusije, što je potpuno apsurdno, to nije naš rat.

Vesić je dodao da treba da sačuvamo mir. - Svi građani i građanke Srbije treba da znaju, da dokle god je predsednik Vučić na čelu naše zemlje mir i sigurnost će biti zagarantovani, to je obećanje koje je predsednik dao građanima i koje će i održati - kazao je Vesić.

On je naveo da pored obezbeđenja mira naše zemlje, moramo da obezbedimo i energetsku stabilnost, dovoljno hrane kao i finansijsku stabilnost. - Sve ovo su izazovi na kojima je vlada neumorno radila i koji očekuju novu vladu. Zahvaljujući politici predsednika Vučića, Srbija će imati dovoljno energenata, hrane i imaće finansijsku stabilnost - rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja