02:30

BILO KAKAV POTPIS SRBIJE I KIM IZBIĆE PUTINOV ADUT IZ RUKE! Vukadinović: Nakon toga bićemo koletelarna šteta ZBOG OVOGA

KURIR TV

NE PRITISKAJU ONI NAS DA REŠE KOSOVSKI PROBLEM! Vukadinović: Hoće Putinu da izbace adut, pa nas teraju na potpis sa Prištinom!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da su pred novom vladom veliki izazovi, kao ključni izazove izdvojio je Kosovo i Metohiju, kao i pritiske po pitanju spoljne politike i spoljnopolitičkih aktivnosti zemlje na tom planu.

Đorđe Vukadinović, politički analitičar, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao snažnih pritisaka zapada povodom nerešenih pitanja na KiM.

- Pritisci su postojali i ranije, ali su sada intenzivniji zbog događaja na istoku Evrope. Oni pritiskaju nas ne da bi rešili problem, već da bi izbili Putinu adut iz ruke. Oni žele da privedu Srbiju nekom potpisu. Njima je stalo do bilo kakvog potpisa između Beograda i Prištine na nekom papiru. Da oni to protumače kao indirektnu saglasnost Srbije sa nezavisnošću Kosova, mirenje sa tom nezavisnošću i članstvu Kosova u UN - rekao je Vukadinović.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir Televizija

- Oni bi to potom pokazali Putinu. Nakon toga ne možeš više da se pozivaš na Kosovo, što Putin radi. Tada će Kosovo postati jedinstven slučaj. Znači oni žele Putinu da izbiju taj adut iz ruke i da još malo da mu natrljaju na nos i kažu "eto vaših prijatelja Srba". Mi smo koletelarna šteta i zbog toga Srbiji i građanima, ali i Vladi neće biti lako. Mada pod takvim pritiscima ti nemaš alternativu - rekao je Vukadonović.

Nenad Vuković
foto: Kurir televizija

- Sada imamo dosta značajan faktor kupovine vremena. Imamo određenu političku volju EU i zapada da se osigura da u narednom periodu da ovo ne bude područje nestabilnosti - rekao je Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:46

POLAKO S TIM BATINAMA! Milovan Drecun: Traže da prihvatimo realnost, za nas je to rezolucija 1244 po kojoj Kosovo NIJE NEZAVISNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track