KOREJA PREPOZNAJE SRBIJU KAO LIDERA U REGIONU: Premijerka Brnabić se sastala sa direktorom kompanije KIA
Foto: Beta Slobodan Miljević

KOREJA PREPOZNAJE SRBIJU KAO LIDERA U REGIONU: Premijerka Brnabić se sastala sa direktorom kompanije KIA

Politika -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Republike Koreje i predsednikom i izvršnim direktorom korporacije Kia Hoom Sungom Songom, najstarijim proizvođačem motornih vozila u Koreji i jednom od najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti. Sastanku je prisustvovao i ambasador Južne Koreje u Srbiji Li Đeung.

Predsednica vlade ocenila je da bilateralne odnose naših zemalja karakteriše intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i kontinuirano jačanje političkih, ekonomskih i kulturnih veza. Govoreći o ekonomskoj saradnji i stranim investicijama, premijerka je navela da postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu, koje su našu zemlju prepoznale kao dobru investicionu destinaciju.

Direktor korejske korporacije istakao je da je prepoznao Srbiju kao zemlju lidera u regionu kada su u pitanju strane investicije i da je moguće razmotriti okvire za neku buduću saradnju u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije.

Korejska delegacija izvestila je predsednicu vlade i o kandidaturi Koreje za organizaciju izložbe EXPO 2030. godine u Busanu.

Brnabić je ocenila da postoji izuzetna saradnja i u oblasti digitalizacije i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji, i istakla da će dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, ali i u oblasti automobilske industrije u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju tog sektora u Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track