00:54

KURTI NEĆE ODUSTATI, JER IMA ZALEĐE ZAPADA Drecun: A šta mi možemo? Da kao Kalimero ponavljamo OVO JE NEPRAVDA

"KURTI NEĆE ODUSTATI, JER IMA ZALEĐE ZAPADA" Drecun: A šta mi možemo? Da kao Kalimero ponavljamo "OVO JE NEPRAVDA"

Politika -

Rok prištinskih vlasti za preregistraciju vozila sa KM na RKS tablice istekao je juče. Ulice Severne Mitrovice bile su prepune automobila sa tablicama koje izdaje MUP Srbije.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kuriti najavio je da će od danas do 21. novembra, biti izricane opomene, a da će od 21. novembra do 21. januara, policija izricati novčane kazne u iznosu od 150 evra.

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

O najnovijim potezima Aljbina Kuritja voditelji Pulsa Srbije razgovarali su sa Milovanom Drecunom, predsednikom Skupštinskog Odbora za KiM.

- Kada pogledate izjave svih zvaničnika u svetu o razočarenju u Kurtija, uprkos tome što su mu oni i dali vetar u leđa da ovo rešenje i primeni vidimo da je Zapad i hteo da nas uvede u kriznu situaciju.

preregistracija, tablica, tablice, Jarinje, KM tablice, RSK tablice
foto: RTS Printscreen

Odluka o preregistraciji je direktno povezana sa stvaranjem lažne države Kosovo. Oni su je i stvorili i logično je da stoje iza ovih Kurtijevih kaprica. Za njih Priština ima prava da to radi,čime se najgrublje ruši rezolucija 1244. Mi treba da budemo kao Kalimero i da govorimo samo "to je nepravda". Ovo jeste nepravda, ali šta mi možemo sad? - izjavio je Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

Kako Kurti ne odustaje, a Srbi neće prihvatiti da budu uslovljeni postoji opasnost od izbijanja sukoba.

- Srbi će morati da se suprotstave, mirnim putem. Preko novoformirane lažne policije Kurti će sigurno primeniti silu i tu ne znamo šta će dalje biti, ali stvara se ambijent koji ne sluti na dobro - saopštio je Drecun.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track