LAŽIRANI SNIMCI "SRPSKIH MILITANATA" KOJI GOVORE JAKIM ALBANSKIM AKCENTOM?! Đurić do detalja opisao jeftinu Kurtijevu propagandu
Foto: Printskrin / Pink

ambasador Srbije u SAD

LAŽIRANI SNIMCI "SRPSKIH MILITANATA" KOJI GOVORE JAKIM ALBANSKIM AKCENTOM?! Đurić do detalja opisao jeftinu Kurtijevu propagandu

Politika -

Srbija i Srbi na Kosovu samo traže da ih ne uznemiravaju zbog toga što jesu i da se sporazumi uz posredovanje EU i SAD u potpunosti primenjuju, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Đurić je istakao da se "mora priznati da antiamerička/antisrpska vlada na Kosovu* ovih dana mnogo ulaže u propagandu".

"Ipak, oni malo potcenjuju vašu inteligenciju. Narativ o „lošoj Srbiji, zlom Vučiću, učeniku Putina, Staljina i Ivana Groznog“ i jeftini, lažirani video-snimci na kojima „srpski militanti“ govore jakim albanskim akcentom. Sve to, zapravo, izgleda prilično vulgarno. Kada bi samo koristili barem četvrtinu svoje energije za rešavanje problema umesto za stvaranje istih", naveo je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD je potom naveo.

"A, što se realnosti tiče: Srbija i Srbi na Kosovu* samo traže da ih niko ne maltretira zbog toga ko su, i da se sporazumi uz posredovanje EU i SAD u potpunosti primenjuju. A, najvažnije od svega je što oni to traže na jedan potpuno miran, gandijevski način".

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track