ČAST JE BITI AMBASADOR: Jelena Milić pokazala svaki kutak stana i kako se skućila u Zagrebu na novoj dužnosti! Evo i gde ruča FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

nova ambasadorka srbije u hrvatskoj

ČAST JE BITI AMBASADOR: Jelena Milić pokazala svaki kutak stana i kako se skućila u Zagrebu na novoj dužnosti! Evo i gde ruča FOTO

Politika -

BEOGRAD - Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića direktorka i osnivač Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić postavljena je za novog ambasadora koji Republiku Srbiju predstavlja u Hrvatskoj.

Ona je nedavno predala akreditive i stupila na dužnost, a novo radno mesto sada joj je glavni grad Hrvatske - Zagreb.

Milićeva je aktivna na društvenim mrežama gde je ranije često postavljala fotografije iz ličnog života na kojima se vide i njena deca, te njeni ljubimci - dve mačke koje je povela sa sobom u Zagreb.

Majka dvoje dece

Kako se može pročitati na internetu, Jelena je 90-tih bila u kratkom braku s Nenadom Milićem, nekadašnjim funkcionerom Liberalno-demokratske partije, sa kojim ima dvoje sada već odrasle dece Savu i Anu.

Sudeći prema fotografijama tokom proteklih godina, uređivanje stana donosi joj veliko zadovoljstvo pa je često umela i da objavi šta je novo od nameštaja kupila, kako je uredila stan, šta ima od sitnica na policama i koje knjige voli da čita, ali i kako se odmara u društvu svojih četvoronožnih sustanara.

Milićeva je ovog puta pokazala kako se spakovala za Zagreb, ali i kako se tamo skućila i kako je sve uredila i namestila.

Ručak u Zagrebu

Šapi i Tigi spremni za put

Biografija

Jelena Milić je rođena 15. januara 1965. u Beogradu. Po obrazovanju je master inženjer menadžmenta, a po zanimanju politički analitičar, a sada je ambasador Republike Srbije u Hrvatskoj.

CEAS se, čiji je osnivač, u svom radu, od osnivanja 2007. godine do zatvaranja 2021. godine, bavio praćenjem i analizom trendova u liberalnim zapadnim demokratijama, i zagovarao punopravno i aktivno članstvo Republike Srbije u EU i NATO.

Ona je ekspert u oblastima reforme sistema bezbednosti; evroatlantske odnose, odnose Srbije sa EU i NATO; ruski uticaj na Zapadnom Balkanu; pitanje statusa Kosova i veze između nenasilnih promena režima, tranzicione pravde i reformi sistema bezbednosti. Zahvaljujući njenoj stručnosti Milić je čest govornik na međunarodnim konferencijama visokog ranga i čest sagovornik lokalnih, regionalnih i zapadnih medija.

Diplomirala je i masterirala na univerzitetu UNION - Nikola Tesla, smer inženjerski menadžment. U periodu od aprila 1997. godine do februara 1999. godine radila je na projektu povratka izbeglih Srba u Hrvatsku „Hoću kući” Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji. Tokom njenog angažmana na projektu u Knin i okolna sela je organizovano vraćena prva veća grupa izbeglica i pokrenuti su prvi sudski sporovi pred hrvatskim sudovima za povraćaj imovine.

Sastanak s premijerkom uoči odlaska u Zagreb

Kurir.rs/Wikipedia/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track