PREDSEDNIK SRBIJE IMA VAŽNU PORUKU ZA GASTARBAJTERE: Ovako im poručio iz Pančeva! S ovom nemačkom fabrikom Bog nas je pogledao
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

početak izgradnje

PREDSEDNIK SRBIJE IMA VAŽNU PORUKU ZA GASTARBAJTERE: Ovako im poručio iz Pančeva! S ovom nemačkom fabrikom Bog nas je pogledao

Politika -

PANČEVO - Poručio bih svima koji su u inostranstvu: Vratite se kući što pre, ovde ima sve više posla - rekao je Aleksandar Vučić u kompaniji "ZF Fridrihshafen" koja je započela izgradnju druge fabrike u pančevačkoj Severnoj industrijskoj zoni.

Predsednik je odmah po dolasku u Zf održao kraći sastanak sa rukovodstvom kompanije i izvođača radova. Dodao je kako nas je sa ovom nemačkom fabrikom "Bog pogledao".

Do kraja godine se, kako kaže, očekuje trgovinska razmene između Nemačke i Srbije od preko 7 milijardi evra. Ističe da nam je ova zemlja najvažniji partner i saveznik.

"Zf" je najavio da će radovi na izgradnji druge fabrike biti gotovi do polovine 2023. godine.

Za nastavak investiranja u Pančevu "Zf Srbija, čiji je obim veći od 230 miliona evra, dobila je državne novčane subvencije i građevinsko zemljište bez plaćanja naknade.

"Zf" se obavezuje da početnu investiciju u materijalna i nematerijalna sredstva izvrši do kraja 2027. godine i da mora da uloži najmanje četvrtinu od sopstvenog novca. Novčanu podršku države, kompanija će dobiti u šest isplata od 2023. do 2028. godine.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track