NAKON ŠTO JE OTKRIVEN MRKIN TESTAMENT, ISPLIVALI NOVI DETALJI! Komšije otkrile: Udovica Daša se plaši OVOG, tražila je i policija
Foto: Petar Lazović

otkrivamo

NAKON ŠTO JE OTKRIVEN MRKIN TESTAMENT, ISPLIVALI NOVI DETALJI! Komšije otkrile: Udovica Daša se plaši OVOG, tražila je i policija

Politika -

Dragana Daša Mrkonjić, zakonita supruga pokojnog političara i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj Milutina Mrkonjića, od čije smrti se sutra navršava tačno godinu dana, želi da se uskoro preseli u stan u centru Beograda, u kom je živela za vreme najveće ljubavi s počasnim predsednikom SPS, nezvanično saznaje Kurir.

Naime, tragom informacija da je Mrkonjićeva imovina, uključujući i penziju od skoro 90.000 dinara, stan i automobil marke "mercedes", pripala upravo Dragani, od koje se političar nikad nije razveo, iako se javno pojavljivao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom u stanu na Vračaru, odlučili smo da potražimo i samu Dašu, koja se godinama trudi da se drži podalje od medija...

Dragana Daša Mrkonjić, Milutin Mrkonjić
foto: Ana Paunković, Nikola Anđić

Oprezna

U stanu u centru Beograda, u kome je bračni par Mrkonjić nekada živeo, i dalje na interfonu i na poštanskom sandučetu stoji ovo prezime, a komšije otkrivaju za Kurir da su u poslednje vreme Draganu počeli sve češće da viđaju u zgradi.

- Daša ovde dođe najčešće sa čistačicom, u poslednje vreme je viđamo na svakih nekoliko dana, a nekada je i mesecima nismo viđali da dolazi ovde. Ona je u ovom stanu živela s Milutinom dosta dugo kada su još bili zajedno, ali to je bilo pre više od deset godina. Čuo sam da je jednom komšiji rekla da namerava uskoro da se vrati u ovaj stan, jer joj je nekretnina u kojoj sada živi preskupa za održavanje. Ona, inače, slabo komunicira s bilo kim, iako je uvek kulturna. Vidi se da ima veliki strah od korone ili neke druge bolesti, jer stalno nosi masku, drži distancu od svih, neće da pruži ruku kada se pozdravlja i uvek moli komšije da joj otvaraju vrata jer ne želi ništa da dodiruje - kaže nam jedan od Dašinih komšija, koji je želeo da ostane anoniman zbog "dobrih komšijskih odnosa", dok druga komšinica koju smo sreli ispred zgrade objašnjava da je čula da "ne treba da pokušava da se druži s Draganom":

Stalan gost

- Nedavno sam se sa suprugom doselila u ovu zgradu i komšije su me na neki način upozorile da ne pokušavam previše da pričam s njom jer je jako zatvorena i ne voli to, mada se uvek kulturno javi u prolazu. Čula sam priče da je, dok je bila predsednica suda, bila vrlo nezgodna i strah i trepet za sve. Negde sam pročitala da je teško bolesna, ali meni uopšte ne deluje tako, žena se normalno kreće i razgovara, iako se, naravno, vidi da ima godina.

Milutin Mrkonjić, Dragana Daša Mrkonjić
foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Od svojih izvora saznali smo i da Mrkonjićeva često voli da provodi vreme u kafeu u holu jednog beogradskog hotela. Konobar nam je prvo s velikim oduševljenjem kazao da često viđa Dašu ovde, ali kada je čuo da smo reporteri Kurira, kazao je da ne zna o kome se radi i da je nikada nije video.

Da podsetimo, Kurir je otkrio da se ostavinska rasprava o Mrkonjićevoj imovini nikada nije ni održala jer Milutin nije imao decu, pa je sve pripalo Daši, od koje se nikada nije razveo. Kako smo nezvanično saznali, pevačica Ana Bekuta, s kojom je političar u ljubavi proveo poslednje godine života, nije osporavala ovaj testament.

Godišnji pomen Milutinu Mrkonjiću održaće se danas u 11 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, gde je popularni Mrka i sahranjen.

Dolazili pre mesec dana

Tražila je i policija?

Dašine komšije ispričali su nam da je pre nešto više od mesec dana u zgradu dolazila i policija da traži Mrkonjićevu zakonitu suprugu.

- Sreo sam na hodniku policajca koji se uredno predstavio i pokazao značku i tražio Draganu Dašu. Prvo nisam ni shvatio o kome se radi, a zatim sam mu objasnio da će je teško zateći u stanu jer retko dolazi. Pitao je ko živi u tom stanu i otišao da je potraži, ali ne znam da li ju je našao tada - ispričao je jedan od komšija za Kurir.

(Kurir.rs/Jelena Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track