VUK DRAŠKOVIĆ KOD BASARE OD 16.00 Čuli smo jako opasno upozorenje nad kojim treba da se zamislimo
Foto: Kurir

VUK DRAŠKOVIĆ KOD BASARE OD 16.00 Čuli smo jako opasno upozorenje nad kojim treba da se zamislimo

Politika -

Današnji gost u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji je Vuk Drašković, književnik i političar, osnivač i predsednik SPO.

Domaćin emisije Svetislav Basara pripremio je brojna pitanja, a razgovor je otvoren utiscima o novoj knjizi Ožiljci života.

Vuk se vratio u devedesete kada je, kako kaže, bio u samom vrhu tzv. srpske elite, sve dok se nije presabrao i javno usprotivio Miloševiću.

Govorio je o aparatu KGB i Udbe i strukturama kojima su dirigovali, a koje su ga proglasile izdajnikom. Kako tvrdi, znao je da je jako opasno govoriti istine u ovoj zemlji, a preživeo je 4 atentata.

Zatim je razgovor skrenuo na temu Crne Gore i događaja koji su doveli do toga da se, kako Vuk tvrdi, danas prebrojavaju krvna zrnca rođene breće u Crnoj Gori. Krivicu pripisuje ovdašnjoj propagandi. Govorio je o Joanikiju i Amfilohiju, SPC i srpskim političarima u Crnoj Gori.

Komentarišući "Šolc - Makronov plan", Vuk je objasnio zašto smatra da je to sjajan dokument. Zaključio je da smo čuli jako opasno upozorenje nad kojim treba da se zamislimo jer može da se desi da Kosovo uđe u EU i NATO, a Srbija da bude kao balkanska Sirija.

Ne propustite priliku da čujete nepoznate detalje iz burne biografije Vuka Draškovića i malo drugačija svedočenja o poznatim događajima.

Gledajte "Crveni karton" danas od 16 časova na Kurir televiziji!

Autor i voditelj: Svetislav Basara, pisac i kolumnista Kurira

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track