PREDSEDNIK SRBIJE U NORVEŠKOJ: Pogledajte kako je izgledao radni ručak i razgovor s premijerom o energetici i infrastrukturi FOTO
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

ZVANIČNA POSETA

PREDSEDNIK SRBIJE U NORVEŠKOJ: Pogledajte kako je izgledao radni ručak i razgovor s premijerom o energetici i infrastrukturi FOTO

Politika -

OSLO/BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s norveškim premijerom Junasom Garom Stereom o jačanju političke i ekonomske saradnje i planovima i projektima u oblasti energetike, infrastrukture i investicija.

"Ponovio sam zahvalnost Srbije na partnerskom odnosu Norveške kao i na spremnsoti da zajednički dodatno jačamo i intneziviramo politički dijalog i sveobuhvatnu saradnju jer naše zemlje ne vezuju samo interesi, već i istorijsko prijateljstvo iskovano u teškim vremenima", objavio je Vučić na Instagramu posle radnog ručka koji je za delegaciju iz Srbije priredio predsednik norveške vlade.

Odličan, prijateljski razgovor

Odličan, prijateljski razgovor sa izuzetnim domaćinom. Razmotrili smo brojne teme od značaja za naše zemlje – od bilateralne i ekonomske saradnje, do planova i projekata u oblasti energetike, infrastrukture i investicija. Ponovio sam zahvalnost Srbije na partnerskom odnosu Norveške, kao i na spremnosti da zajednički dodatno jačamo i intenziviramo politički dijalog i sveobuhvatnu saradnju, jer naše zemlje ne vezuju samo interesi, već i istorijsko prijateljstvo iskovano u teškim vremenima, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu posle radnog ručka koji je u njegovu čast priredio predsednik Vlade Kraljevine Norveške Junas Gar Stere.

Vučić se prethodno u Oslu sastao s predsednikom Parlamenta Norveške, Masudom Garahanijem, kome je, kako je naveo, zahvalio jer je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći njenim reformskim procesima, ; posebno modernizaciji energetskog sistema.

"Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Srbije i Norveške", objavio je Vučić na Tviteru posle sastanka s Garahanijem.

Tokom dvodnevne posete Norveškoj Vučić će se sastati i s norveškim kraljem Haraldom Petim i norveškim privrednicima iz energetskog sektora, najavljeno je u Beogradu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track