DETALJI UPADA SPECIJALACA U PROSTORIJE OPŠTINE MITROVICA: Došli naoružani do zuba, čule se eksplozije, radnica završila u hitnoj
Foto: Kurir

kim

DETALJI UPADA SPECIJALACA U PROSTORIJE OPŠTINE MITROVICA: Došli naoružani do zuba, čule se eksplozije, radnica završila u hitnoj

Politika -

Petar Trajković, direktor Uprave za sport u Severnoj Mitrovici, čije se prostorije nalaze odmah pored prostorija opštinske izborne komisije u koje su danas uz pratnju kosovske specijalne policije upali njeni albanski članovi, kaže da je situacija u jednom momentu bila vrlo napeta.

- Pred kraj radnog vremena, čuli smo lomljavu, lupanje vratima, a zatim i tri snažne eksplozije. Pogledao sam kroz prozor i video naoružane policajce koji su u rukama držali automate, ali i naoružane policajce u civilu. Zaposleni su doživeli stres od detonacija, pogotovo žene, jednu smo koleginicu morali da vodimo i u hitnu - kaže Trajković.

Dodaje da je ovakav način upada u nečije prostorije za svaku osudu i da je sve ovo moglo da se organizuje na miran način.

- Sve ovo je moglo drugačije da se sprovede, na miran i demokratski načina, a ne upotrebom bombi i oružja - dodaje Trajković.

Trajković kaže da nije bilo nikakvih najava da će do ovoga doći.

- Mi ništa nismo znali, radili smo svoj posao i bili na radnim mestima, sve dok se posle radnog vremena nije sve ovo izdešavalo - dodao je svedok.

Trajković kaže da se nada da se narednih dana neće ponavljati ovakve situacije s obzirom na to da su prostorije OIK demolirane, ali da napetost među srpskim građanima na KiM svakako postoji.

- Kancelarije koje su bile namenjene za obavljanje funkcija OIK nisu u funkciji jer su totalno demolirane. Videćemo šta će se dešavati - zaključuje Trajković.

Situacija u Severnoj Mitrovici je trenutno mirna, a građani i zaposleni su se razišli i otišli svojim kućama.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track