TERORISTI IZ OVK OTVORENO PRETE: Rat je neizbežan i neophodan
Foto: Mup Srbije

STRAŠNO

TERORISTI IZ OVK OTVORENO PRETE: Rat je neizbežan i neophodan

Politika -

Da vlasti tzv. države Kosovo žele rat i oružane sukobe sa Srbima, postalo je definitivno jasno nakon što je predsednik organizacije veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Faton Kljinaku izjavio - povodom najave direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića da će Beograd razmotriti povratak do 1.000 pripadnika snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu - da će ta ozloglašena teroristička organizacija odgovoriti ratom.

- Kao što je Kali rekao da je rat pravedan, neizbežan i neophodan, odgovorimo ponovo pravednim, neizbežnim i neophodnim ratom - napisao je Kljinaku na društvenim mrežama, uz objavu Petkovićeve slike.

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da je ovo nastavak svakodnevnih oružanih provokacija iz Prištine, ali i perfidna igra kosovskih vlasti da izazovu sukob za koji bi okrivili Srbiju.

- Navodno veterani OVK nemaju uticaj na vlast u Prištini, a znamo da su u direktnoj vezi. Poslali su poruku da, ako Srbija pošalje svoje snage bezbednosti, krenuće u otvoreni rat, a za to će pokušati da okrive Beograd. Smatram da oni posredno pokušavaju Srbiju da uvuku u rat sa NATO. Ni OVK, ni Kurti, ali ni Srbija nisu gospodari rata i mira na Kosovu, nego velike sile, pre svega zemlje Kvinte. Šta god srpsko rukovodstvo odluči, biće u pravu, jer na svako naše popuštanje radi održavanja mira - sledi nova ucena - kaže Karan za Kurir.

Od KiM napravljen geto Podsetimo, nakon niza akcija Prištine usmerenih protiv Srba na celom Kosovu, Petković je kazao da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na prostor KiM.

I premijerka Srbije Ana Brnabić upozorila je pre dva dana da smo delovanjem Aljbina Kurtija "dovedeni na ivicu oružanih sukoba". Ona je podsetila da Srbija ima pravo i nameru da, prema pomenutoj rezoluciji, na Kosovo vrati određeni broj trupa i otkrila da je Srbija blizu toga da donese tu odluku.

- Predstavnici privremenih institucija u Prištini, s Kurtijem na čelu, napravili su od KiM poslednji geto na evropskom kontinentu: za Srbe i druge nealbance - kazala je Brnabićeva.

(Kurir.rs / J. Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track