MINISTAR JOVANOVIĆ O FORMIRANJU RADNE GRUPE: Prva verzija novog ZAKONA o informisanju i medijima izlazi krajem godine!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

MINISTAR JOVANOVIĆ O FORMIRANJU RADNE GRUPE: Prva verzija novog ZAKONA o informisanju i medijima izlazi krajem godine!

Politika -

Jedan od prvih poslova ministarstva otkad je Mihailo Jovanović na čelu je formiranje radne grupe za izmenu zakona o telekomunikacijama i elektronskim medijima.

Podsetimo, Jovanović je dobitnik nagrade Ministarstva za nauku, tehnologije i razvoj Vlade Republike Srbije 2002. godine „za najbolјe mlade istraživače i naučnike koji su svojim angažovanjem dali doprinos razvoju nauke i tehnologije, promenama u zemlјi, kao i započetim reformama".

Povodom oformljenja radne grupe stručnjaka koji bi mogli promeniti zakon o informisanju i telekomunikacijama, gost jutarnjeg programa na Kurir televiziji bio je Mihailo Jovanović ministar medija i telekomunikacija.

Mihailo Jovanović
foto: Kurir televizija

Spomenuo je naredni korak svoje radne grupe kao i kada će biti završen nacrt zakona o informisanju i medijima.

- Informisanje je bitan sektor novonastalog ministarstva. Kada sam došao na ovu poziciju, formirao sam radnu grupu koja je dosta manja i efikasnija nego što je ranije bila. Podvukli smo crtu i odlučili da radimo na osnovnom, krovnom zakonu u sferi informisanja, a to je o javnom informisanju i medijima. Napravili smo stručnu radnu grupu u kojoj se nalaze predstavnici javne uprave različitih ministarstava, ali i 9 medijskih i novinarskih udruženja - započeo je Jovanović, pa nastavio:

- Dakle, želimo da struka dominira u toj radnoj grupi i da čujemo svačije mišljenje i ambiciozno smo postavili ciljeve. Ja sam zatržio od radne grupe da izađu sa prvom verzijom ovog zakona već krajem ove godine. Nakon toga nas čeka javna rasprava. Takođe, kao i svi zakoni, moramo da pribavimo mišljenje delegacije EU, odnosno evropske komisije, potom se zakon šalje u Brisel.

Nakon toga, on je rekao da intezivno rade i da postoje šanse da se u naredne 2 nedelje pojave prvi konkretni uslovi ovog zakona.

00:54

MINISTAR JOVANOVIĆ O FORMIRANJU RADNE GRUPE: Prva verzija novog ZAKONA o informisanju i medijima izlazi krajem godine!

- Intezivno rade, 2 puta nedeljno se sastaje radna grupa i šalju mi izveštaj. Ima šanse da se u naredne 2 nedelje dođe do prvog drafta ugovora. Želimo da uredimo našu medijsku sferu - zaključio je Jovanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja