ALBANSKA PROVOKACIJA ISPRED SEDIŠTA SRPSKE MISIJE U NJUJORKU: Igrali sa mapom "velike Albanije" i OVK i prizivali agresiju (VIDEO)
Foto: Printscreen Twiter

Skandal

ALBANSKA PROVOKACIJA ISPRED SEDIŠTA SRPSKE MISIJE U NJUJORKU: Igrali sa mapom "velike Albanije" i OVK i prizivali agresiju (VIDEO)

Politika -

Grupa Albanaca danas oko 18 časova po srednjeevropskom vremenu protestovala je ispred zgrade misije Srbije u Njujorku. Na unapred zakazanom skupu "Za podršku Mitrovici", oni su nosili zastave Albanije, SAD, ali i zastavu sa mapom "velike Albanije" i OVK.

Mogli su se videti i transparenti sa natpisima "Mitrovica je Kosovo", izrazima podrške Americi i optužbama da Srbija stoji uz Rusiju.

Posebno su skandalozne poruke poput one da "Srbiji nedostaje NATO", kao i sa pitanjem "Gde je Bil kad ti najviše treba", uz fotografiju bivšeg predsednika SAD Bila Klintona, inicijatora agresije na SR Jugoslaviju.

Kako prenose "Novosti", oni su takođe igrali ispred zgrade srpskog poslanstva, nakon čega su se razišli.

Inače, organizacija "Albanski koreni" je pre dva dana na svom Tviter nalogu uputila poziv na skup ispred sedišta misije Srbije.

"Molimo vas da se pridružite albansko-američkoj zajednici u podršci našoj braći i sestrama u Mitrovici", navedeno je na Tviter nalogu te organizacije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track