UZ SVOJ NAROD: Nataša Jovanović podržala SRBE na barikadama
Foto: Privatna Arhiva

UZ SVOJ NAROD: Nataša Jovanović podržala SRBE na barikadama

Politika -

Veliki skup u znak podrške Srbima na barikadama održan je kod Krsta u Kragujevcu.

Mogle su se čuti poruke da se barikade ne mogu ukloniti silom i zahtevima država Kvinte, već da se o uklanjanju može razgovorati tek kad budu pušteni svi uhapšeni Srbi…

Skup je organizovalo zavičajno udruženje Ibarski Kolašin. Okupilo se preko 2000 ljudi, sve je bilo prekriveno srpskim zastavama a sa razglasa su se čule rodoljubive pesme.

Svojim prisustvom posebno se istakla narodna poslanica Nataša Jovanović. Ona je hrabro stala uz svoj narod na Kosovu i Metohiji kao i uz svoje Kragujevčane i pružila podršku svim Srbima na barikadama.

Nataša Jovanović
foto: Privatna Arhiva

Jovanović je poslala snažnu poruku: ,, Nema povlačenja i nema predaje! “

U svom inspirativnom govoru koji je posvetila Srbima na barikadama ističe koliko je značajno što smo se okupili u slobodarskom Kragujevcu da braći na barikadama pružimo podršku.

Borbu naše braće na barikadama poredi sa borbom Svetog kneza Lazara i njegovih junaka na Kosovu polju 1389. Danas oni brane kolekvu srpstva, svetu srpsku zemlju, pravo na život Srba na Kosovu kako starih tako i dece,…

Nataša Jovanović je govor završila udarnom rečenicom ,, Kosovo je srce Srbije“ koju su ponovili i svi okupljeni.

Ovom skupu prisustvovali su i odbornici kragujevačke skupštine koji su ranije prekinuli poslednju sednicu u ovoj godini kao i sam gradonačelnik Kragujevca ali i brojne druge uvažene ličnosti uključujući i predsednike više zavičajnih udruženja.

(Kurir.rs / Ucentar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track