UZIMAM USISIVAČ U RUKE, DECI SAM DOSADIO SA JAJIMA! Ovakvog Boška Obradovića niste videli: O Mesiju, Ronaldu i Partibrejkersima
Foto: Kurir

kurir televizija

UZIMAM USISIVAČ U RUKE, DECI SAM DOSADIO SA JAJIMA! Ovakvog Boška Obradovića niste videli: O Mesiju, Ronaldu i Partibrejkersima

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović u intervjuu za Kurir televiziju ispričao je kakav je kada sa sebe skine "političku odoru", to jest kod kuće, sa porodicom i prijateljima. Govorio je o stvarima koje ga, pored politike, najviše zanimaju - fudbalu i muzici.

Obradović je širokom auditorijumu ostao upamćen po radikalnim potezima kakvi su bili štrajk glađu na stepenicama Narodne Skupštine, unošenje kamena i pištaljke u parlament...

"Kao neko ko je iz buntovničkih krajeva, ja sam pokazivao bunt. Iznenadićete se, ali posvedočiće vam oni koji me znaju, privatno nisam takav. Sklon sam kompromisima, dogovorima, oproštajima... Trudim se da svoju pravu prirodu unesem i u politički život. Buniću se i dalje protiv nepravde, ali različitim metodama", počeo je Obradović i dodao da se ne kaje zbog upada u RTS.

Boško Obradović
foto: Kurir

Na pitanje koje su mu najveće greške u životu, kaže:

"Kada povredite bližnjeg - majku, suprugu, dete, kada niste dovoljno pažljivi. A kada je reč o politici, velika je greška bila bojkot izbora 2020. Dveri su tada bile jedina parlamentara snaga i tim bojkotom su najviše izgubile od svih iz opozicije".

A na pitanje koja mu je bila najbolja odluka u životu, odgovara kao iz topa:

"Da zaprosim izvesnu Juliju Obrenović iz Markovice Dragačevske".

Njih dvoje imaju petoro dece.

"Trudimo se da što više vremena provedemo zajedno. Prvi put smo prošlog leta uspeli da zajedno odemo na more. To je bila avantura. Morali smo da pozajmimo kombi. Kao ekskurzija. Jedna ćerka je napravila film o tome".

09:49

Boško Obradović intervju

Kaže da ne beži od kućnih poslova i gnuša se predrasuda vezanih za muškarce u kući.

"Kao odgovoran čovek, muž i otac, imate obavezu da uzmete usisivač, iznesete đubre, pripremite sve za krsnu slavu. Najčešće idem u kupovinu, ali nisam neki kulinar. Znam da spremim samo nekoliko jela. Deci sam dosadio sa jajima i poparama".

Svetsko prvenstvo u fudbalu je pratio sa uživanjem. I posle eliminacije Srbije sa Mundijala, imao je šta da vidi.

"Navijao sam za vrhunski fudbal, zaista je bilo za uživanje. Finale je bilo pravo finale. Navijao sam za Tunis jer su igrali starinski fudbal na moderan način. U finalu sam navijao za Argentinu. Takva fudbalska nacija zaslužuje takav uspeh".

Mesi ili Mbape?

"Prava smena generacija, odlazak jednog od najvećih svih vremena sa titulom u rukama i dolazak drugog koji će to biti ili je čak već sad među najvećima".

Mesi ili Ronaldo?

"Nikad nisam bio veliki ljubitelj Ronaldove ličnosti iako se nesumnjivo radi o velikom fudbaleru, možda i kompletnijem od Mesija. Međutim, Mesi je osvojio više i popeo se na vrh sveta, odakle ga je nemoguće skinuti".

Boško Obradović
foto: Printscreen/Kurir

Obradović uživa i u muzici, a omiljena mu je...

"U naše vreme se to zvalo 'ćirilica'. Oduvek sam bio ljubitelj domaćeg rokenrola, što smo zvali "eks-Ju", najviše sam vezan za pank rok, poput Partibrejkersa, a i ljubitelj sam narodne muzike, starogradske i staroseoske. Uvek sam između te dve muzičke ljubavi".

Omiljene pesme...

"Od narodnih: Stanite dani, stanite noći, a od rok pesama: Mesečeva kći od Partibrejkersa".

Omiljeni film...

"Na prvu loptu, 'Lovac na jelene', a serija 'Grlom u jagode".

Pozorište ili bioskop?

"Pozorište je tradicionalnije, dublja je umetnost".

Na kraju evo šta je poželeo sebi i građanima Srbije u 2023. godini.

"Isto što želim sebi, želim i građanima Srbije - zdravlje i porodični mir i sreću. Ako je tako, za nas nema granica. To je temelj na kome je lakše dalje zidati", zaključio je Boško Obradović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track