VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE ZBOG SMRTI JANKOVIĆA: Obeležio je naše živote na mnogo načina, bio je jedan od simbola urbanog Beograda
Foto: Beta Amir Hamzagic

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE ZBOG SMRTI JANKOVIĆA: Obeležio je naše živote na mnogo načina, bio je jedan od simbola urbanog Beograda

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti novinara Marka Jankovića u kojem je navedeno da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti i naglasio da je Janković bio istinska legenda našeg novinarstva.

Vučić je istakao da je Janković bio beskompromisni borac za slobodu reči, zbog čega je neretko plaćao cenu koju mnogi nikada nisu bili spremni da plate.

"Marko je obeležio naše živote na mnogo načina. Bio je jedan od simbola urbanog Beograda, koji je svojim stilom nenametljivo oblikovao ne samo naše muzičke sklonosti, već pre svega naš odnos prema proklamovanim 'istinama', koje je upravo on, među prvima, dovodio u pitanje u svojim emisijama", naveo je Vučić.

Dodao je da je Jankovićev odnos prema politici bio "iskren, snažan i emotivan, prebojen idealima njegovog otvorenog rodoljublja i istinskog patriotizma, za koje se borio do kraja i koje nikada nije skrivao".

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track