JOVANOVIĆ O NEMAČKO-FRANCUSKOM PREDLOGU: Ovo je POSLEDNJA PRILIKA da se, posle decenija lutanja, stavi tačka na kosovski problem
Foto: Kurir televizija

Stav

JOVANOVIĆ O NEMAČKO-FRANCUSKOM PREDLOGU: Ovo je POSLEDNJA PRILIKA da se, posle decenija lutanja, stavi tačka na kosovski problem

Politika -

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je u saopštenju da je francusko-nemački predlog o Kosovu, koji je zvanično ponuđen Srbiji, poslednja prilika da se, posle decenija lutanja, konačno stavi tačka na kosovski problem.

- Vreme koje smo potrošili sami sebi na odbijanja dosadašnjih predloga učinilo je ovo društvo najnesrećnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rešenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom - navodi Jovanović.

Milica Zavetnica, Milica Đurđević Stamenkovski, Čedomir Jovanović
foto: Printskrin / You Tube

Dodaje da LDP podržava ovaj sporazum, jer on daje odgovore "na ona pitanja o kojima ova stranka od svog osnivanja govori".

- Marginalizovani, satanizovani, omalovažavani jedva stojimo na nogama dok gledamo kako naša politika postaje jedina realna u ovom vremenu, ne zbog naše posebnosti nego zbog toga što tu politiku život određuje. Ne sme se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno - navodi Jovanović i zaključuje:

- Svaka takva kukavica treba da dobije svoj odgovor, pošto je danas nevažno više nego ikada ko je za koju partiju i ko ima koliko procenata, ovo je pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom. Nemamo razumevanje zbog toga za one koji deset godina lome zemlji kičmu na kosovskom pitanju, nadajući se da će ipak nekada opet biti zamena vlasti, pošto alternativa nikada nisu ni bili. Zato nas ljubav prema Srbiji obavezuje da joj kao i uvek želimo dobro i zbog nje govorimo istinu, bez obzira na cenu koja se plaća.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track