POKS O FRANCUSKO-NEMAČKOM PREDLOGU ZA KiM: Potpisivanje ovakvog dokumenta izazvalo bi nemire, proteste i litije
Foto: Info služba NADA

SAOPŠTENJE

POKS O FRANCUSKO-NEMAČKOM PREDLOGU ZA KiM: Potpisivanje ovakvog dokumenta izazvalo bi nemire, proteste i litije

Politika -

Predsedništvo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenilo je da je "tzv. francusko - nemački sporazum u suprotnosti sa Ustavom Srbije i da bi samim tim njegovo potpisivanje od strane bilo kog državnog organa bilo ništavno i oborivo pred Ustavnim sudom, kao i pred sudom javnosti."

Kako su naveli u saopštenju, POKS smatra da bi akt potpisivanja ovakvog dokumenta, koji je, kako naglašavaju, "duboko u suprotnosti sa srpskim nacionalnim interesima", izazvao nesagledive posledice po ionako podeljeno srpsko društvo, jer bi izazvao nemire, proteste građana i litije poput onih u Crnoj Gori.

POKS upozorava zapadne države koje nasiljem nameću Srbiji ovaj dokument, iako rane od njihovog besomučnog bombardovanja još nisu zacelile, da on i kada bi bio potpisan, ne bi imao trajni karakter, jer bi bio poništen sasvim sigurno od strane neke buduće vlasti.

- Naše generacije imaju odgovornost ne samo prema precima koji nas nikada u istoriji nisu obrukali, nego još veću prema potomcima koji treba da žive u slobodnoj, suverenoj zemlji, a ne vazalnoj u odnosu na zapad ili bilo koga. Buduće generacije treba da nas pamte kao pretke koji nisu izdali nacionalne interese i bili generacija slabića kojoj je šoping u Pandorfu bio važniji od naše kolevke, a to je Kosovo i Metohija - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track