Najnovije vesti

NEMEC POSLE SASTANKA SA ORLIĆEM: Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima se moramo suočiti
Foto: screenshot RTS

NEMEC POSLE SASTANKA SA ORLIĆEM: Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima se moramo suočiti

Politika

Član Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbije Matjaž Nemec i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se danas sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem, saopštio je Nemec na Tviteru, penosi RTV.

"Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja", poručio je Nemec.

Nemec i Bilčik sastaće se kasnije danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

U Skupštini Srbije održan je sastanak poslanika svih poslaničkih grupa sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjažom Nemecom.

Sastanaku sa poslanicima prethodili su razgovori Bilčika i Nemeca sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Na sastanku sa evroparlamentarcima su šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, njegova zamenica Marina Raguš, poslanik Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković, poslanik SDPS Branimir Jovanović, poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.

Došli su i opozicioni poslanici iz poslaničkih grupa Ujedinjeni, Pavle Grbović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Moramo-Zajedno Nebojša Zelenović i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Dvojica evroparlamentaraca tokom posete razgovaraće i sa organizacijama civilnog društva.

Bilčik je stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, a Nemec je član delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i član Odbora za spoljne poslove.

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije, navodi EP.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja