POVLAČI SE IBAR! Počelo čišćenje i dezinfekcija šetališta u Kraljebu na koje je voda tokom poplava dovukla velike količine smeća
Foto: Grad Kraljevo

posledice poplava

POVLAČI SE IBAR! Počelo čišćenje i dezinfekcija šetališta u Kraljebu na koje je voda tokom poplava dovukla velike količine smeća

Društvo -

Kako je reka Ibar, posle prošlodeljnog izlivanja, sada u stagnaciji i njen vodostaj je niži za 100 do 110 santimetara od Raške do Kraljeva, u Kraljevu je počelo čišćenje šetališta na koje je voda dovukla velike količine smeća.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva, obišao je, zajedno sa direktorom JKP „Čistoća“ Novicom Lišaninom, članovima Gradskog veća – Vladimirom Baralićem i Radoicom Kočovićem i rukovodiocem Odeljenja za poslove civilne zaštite Zdravkom Maksimovićem, radnike koji vrše asanaciju dela terena priobalja Ibra – od starog mosta do Glavčićevog mosta.

Prema njegovim rečima, u sklopu aktivnosti Gradskog štaba, ekipe JKP „Čistoća“, uz podršku poverenika Civilne zaštite, izvršile su mehaničko uklanjanje nanosa i pranje prostora na Ibarskom keju odnosno šetalištu, nakon čega je, uz stručni nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, izvršena dezinfekcija.

Kraljevo, priobalje
foto: Grad Kraljevo

Ekipe JKP „Vodovod“ rade na sanaciji cevi u Cerju oštećenih usled poplave. Radnici JKP „Čistoća“ obavili su ručno i mašinsko čišćenje i pranje Drinske ulice i Ulice 27. marta, koje su posle poplava u petak, 20. januara, bile pod vodom i muljem, a zatim je urađena i dezinfekcija.

Terzić je pojasnio da će čišćenje i sanacija sportskih terena pod obalom, koji su još uvek pod vodom, biti moguća tek kada vodostaj Ibra spadne kako bi radnicima i mašinama bio omogućen pristup za rad.

Prvi čovek Grada zahvalio je radnicima javnih komunalnih preduzeća i poverenicima Civilne zaštite koji, i u otežanim vremenskim uslovima, svakodnevno vredno rade na sređivanju i dezinfekciji poplavljenih područja.

Usled nepogoda prouzrokovanih obilnim padavinama, tokom protekle nedelje, došlo je do izlivanja Ibra i Zapadne Morave, zbog čega je Gradski štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju na delu teritorije Grada Kraljeva.

Zbog porasta vodostaja i izlivanja vodotokova, reke su napravile štetu na teritoriji mesnih zajednica Bare, Ušće, Mataruška Banja, Konarevo, Šumarice, Roćevići, Oplanići, Adrani i Grdica.

Prilikom izlivanja reke Ibar poplavljeni su gradska plaža i sportski tereni kraj obale u Kraljevu.

Kurir.rsJ. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track