PETAR PETKOVIĆ PORUČIO BOŠKU OBRADOVIĆU: Činovnik sam svoje države, a ne stranih ambasada, vi biste samo politički cirkus!
Foto: Nemanja Nikolić, Beta/Miloš Miškov

fajt

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO BOŠKU OBRADOVIĆU: Činovnik sam svoje države, a ne stranih ambasada, vi biste samo politički cirkus!

Politika -

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je odgovorio lideru Dveri Bošku Obradoviću koji je kritikovao najavljenu sednicu Narodne skupštine na kojoj će se raspravljati o Kosovu i Metohiji.

Naime, Obradović je na svom Tviter nalogu napisao:

- Pazite ovo: Vlada traži od Skupštine da zakaže sednicu o KiM na kojoj će se obratiti Predsednik Republike a na dnevnom redu će biti izveštaj Kancelariji za KiM činovnika Petra Petkovića, bez francusko-nemačkog predloga Sporazuma. Ovo je najbolja slika rasula i sprdnje sa državom!

Petar Petković
foto: Printscreen/Twitter/PetkovicPetar

Usledio je odgovor Petkovića.

- Pošto niste hteli razgovore s poslaničkim grupama koje je predsednik predložio, sad nećete sednicu NSRS, čiji poziv je predsednik prihvatio. Vas očigledno zanima samo da pravite politički cirkus. A predsednik će naravno govoriti o francusko-nemačkoj inicijativi - napisao je Petković i dodao:

- Ps. Jesam ja činovnik svoje države i ponosim se svojim poslom, ali nikad neću biti činovnik stranih ambasada ni praznoglavi bukač - poručio je Petković.

Petar Petković
foto: Printscreen/Twitter/petkovicpetar

Podsetimo, na sednici Narodne skupštine, koja je zakazana za 2. februar, predsednik Srbije Aleksandar Vučić detaljno će poslanike upoznati sa situacijom u vezi KiM i odgovarati na sva njihova pitanja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track