Vučić i Vorlik: Puna podrška SAD za evrointegracije
Foto: TANJUG

Vučić i Vorlik: Puna podrška SAD za evrointegracije

Politika -
Vučić je, kako je saopštio njegov kabinet, naglasio da će saradnja biti nastavljena u cilju daljeg unapređenja odnosa dveju zemalja u svim oblastima

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa američkom ambasadorkom u Srbiji Meri Vorlik kojoj je poručio da će Vlada Srbije nastaviti da sarađuje sa SAD, dok je Vorlikova istakla da Srbija ima punu podršku Amerike na putu evrointegracija.

Vučić je, kako je saopštio njegov kabinet, naglasio da će saradnja biti nastavljena u cilju daljeg unapređenja odnosa dveju zemalja u svim oblastima. Ambasadorka Vorlik, koja završava mandat u Srbiji, istakla je da je u prethodne dve i po godine postignuto mnogo u domenu bilateralnih odnosa kao i u napretku Srbije u procesu evrointegracija. "U tome Srbija ima punu podršku Sjedinjenih Američkih Država", poručila je Vorlikova, a preneo kabinet prvog potpredsednika.

Kako se dodaje u saopštenju, na sastanku su razmatrane i mogućnosti daljeg unapređenja ekonomske saradnje i novih američkih investicija u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track