DETALJ IZ SKUPŠTINE, ORLIĆ OPOZICIJI: To su vaše glavne brige, evo šta su me jedino pitali uoči današnje sednice
Foto: RTS Printscreen

sednica parlamenta

DETALJ IZ SKUPŠTINE, ORLIĆ OPOZICIJI: To su vaše glavne brige, evo šta su me jedino pitali uoči današnje sednice

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Vladimir Orlić danas je u sali pred celim parlamentom izneo detalj s Kolegijuma koji je kao priprema prethodio današnjoj sednici na kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Odmah pošto je predsednik države sišao sa skupštinske govorice, šef parlamenta se obratio poslanicima rekavši svima da se uredno prijave za reč a ne da urlaju i viču. Zbog dobacivanja je pomenuo Zelene i Narodnu stranku .

Potom mu se obratio šef Dveri Boško Obradović koji je tražio duplo vreme za raspravu da bi svi stigli da kažu šta imaju jer je reč o najvažnijem pitanju kad je reč o našim nacionalnim interesima.

Orlić mu je rekao da je juče bio kolegijum na tu temu kojem Obradović nije lično prisustvovao ali da su tu bili njegovi predstavnici, te dodao da nema smisla što to traži jer na sednice ne dolazi ni u osnovnom vremenu, pa je tako "sistem zabeležio da je prošli put sednica počela u 10 a on došao u 17.55 sati a tražio duplo vreme".

Tri glavne brige

Orlić je poslanicima u sali i rekao šta su ga poslanici opozicije pitali na kolegijumu:

- Glavna pitanja i glavne brige vas s te strane bile su da li će biti pauza, da li ćemo ostati do kasno uveče i da li ćemo raditi za vikend - rekao je Orlić dodajući da to samo govori kako bi ljudi razumeli kako se "ponašate i odnosite prema ovom mestu".

Predlog o duplom vremenu za raspravu nije prihvaćen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track