TUČA U SKUPŠTINI NIJE BILA SLUČAJNA! Stručnjaci osudili postupak opozicije: OVO MOŽE DA ZNAČI SAMO JEDNO
Foto: Printscreen/Kurir TV, Printscreen/RTS

KURIR TV

TUČA U SKUPŠTINI NIJE BILA SLUČAJNA! Stručnjaci osudili postupak opozicije: OVO MOŽE DA ZNAČI SAMO JEDNO

Politika -

Posebna sednica Narodne skupštine posvećena kosovskom problemu protekla je više nego burno!

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosio izveštaj o južnoj srpskoj pokrajini i čitao imena heroja i žrtava sa KiM, više poslanika desnice ustalo je sa svojih mesta i zaletelo se ka govornici. Tako je došlo do koškanja i guranja, moralo je da reaguje skupštinsko obezbeđenje, a slike incidenta otišle su u svet.

Sve to se dešava u trenutku kada se država nalazi u izuzetno delikatnoj političkoj situaciji, ali i kada konačno ima šansu da napravi pomak u rešenju kosovskog čvora.

Skupština Srbije
foto: Printscreen RTS

Deo poslanika opozicije su doneli i transparente, iznosili su optužbe, organizovano napuštali plenum, a zatim se vraćali, ali su izostali parlamentarna polemika, konkretni i konstruktivni predlozi o kosovskom problemu.

Predsednik Vučić je izneo okosnicu buduće politike u 10 tačaka, rekao je da nije ništa potpisao u vezi sa Kosmetom i da je za njega Ustav Srbije Sveto pismo.

Gosti Usijanja bili su Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, i Aleksandar Gajović, novinar i publicista. Oni su analizirati događaje i poruke sa današnje sednice.

- Sramno su ušli u istoriju srpskog parmalentarizma. Ovo su danas junaci albanskih medija. Ni jednom Srbinu danas nije bilo lako da posmatra sednicu srpskog parlamenta, ni jednom Srbinu sa prostora KiM. Ovim je naneta velika šteta Republici Srbiji. Nemate argumenata pa pribegavate nasilju i mislite da ćete time nekoga uplašiti - rekao je Milićević i dodao:

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Ovde nije bila suština da se razgovara oko KiM, ovde je jedan problem a to je Aleksandar Vučić. Danas iz redova opozicije bila su reči kapitalizacija, predaja, izdaja. Danas je opozicija pribegavala rečniku da li mi nešto potpisujemo ili ne potpisujemo. To nije uopšte bila tema zasedanja, danas se razgovaralo o izveštaju o pregovorima o pitanju KiM. Na insistiranje opozicije da predsednik Srbije opet prisustvuje sednici. Izašlo im se u susret.

Gajović smatra da smo na korak od toga da ovo bude kraj parlamentarizma u Srbiji.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Poražavajuće i razočaravajuće jer sam mislio naivno da će iz naredne sednice sa istom temom da se izvuku određene pouke. Međutim, pouka nema. Ne znam da li je ovo kraj parlamentarizma u Srbiji, ali ako nije mislim da smo na korak od toga. Ako govorimo o jednom ključnom pitanju vrlo važnom za opstanak Srbije i ovako se ponašamo to ničemu ne vodi. Bilo je mnogo manipulacija, dreke i uvreda. To je vodilo ka monarhiji koja se manifestovala kroz ekses. Mislim da smo sada u mnogo goroj situaciji nego što smo bili jer je ova slika otišla u svet. Ovo ništa nije slučajno, ništa nije spontano, čekao se trenutak da se ovo desi u parlamentu - rekao je Gajović.

03:57

Stručnjaci: Ništa nije slučajno, ovo danas su JUNACI ALBANSKIH MEDIJA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track