VAŽNI SASTANCI U MINHENU: Presednik Vučić razgovarao sa Boreljom, Kovačevskim i sekretarkom Brantner
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

drugi dan Minhenske konferencije o bezbednosti

VAŽNI SASTANCI U MINHENU: Presednik Vučić razgovarao sa Boreljom, Kovačevskim i sekretarkom Brantner

Politika -

U Minhenu je juče počela 59. Minhenska bezbednosna konferencija (MSC), na kojoj učestvuje veliki broj visokih međunarodnih zvaničnika, šefova država i vlada, ministara, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

10.15 - Razgovor sa Boreljom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljni politiku i bezbednost Žozepom Boreljom tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

"Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvodjenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju", napisao je predsednik na Instagramu.

9.40 - Sastanak sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

"Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana. Nemamo mi vremena za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred", napisao je predsednik na Instagramu.

9.15 - Sastanak sa Franciskom Brantner

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner.

"Odličan sastanak i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine. Akcenat je bio na zelenim investicijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike", napisao je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track