"PROGUTALI BI NAS I POJELI" Vučić iz Dubaija poručio: Bez vojske nemamo šansu da opstanemo
Foto: Printscreen Pink

"PROGUTALI BI NAS I POJELI" Vučić iz Dubaija poručio: Bez vojske nemamo šansu da opstanemo

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u obraćanju iz Abu Dabija, između ostalog istakao da dobro razume da bez vojske nemamo šansu da opstanemo.

- Progutali bi nas i pojeli nas. Sve zemlje oko nas su NATO zemlje. Mi smo jedini koji smo neutralni. Bez obzira što su nam 95 odsto njih dokazani prijatelji, moramo da obezbedimo svoju zemlju i svoje nebo - kazao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije komentarisao je večeras izjave Zdravka Ponoša o konkursku za specijalce.

Govoreći o Ponoševim tvrdnjama da "niko u Evropi nema 5.000 specijalaca" i da "to košta pola milijarde evra", predsednik kaže da se radi više od 4 puta manjoj cifri.

- Da li vas je nekad sramota kada toliko krupno lažete? Slagali ste za 380 miliona evra. Onako. Kao što ste pljačkali ovu zemlju, tako ste i slagali - rekao je on.

- Sad je pitanje kako ćemo da se snalazimo jer smo iz Rusije naručili "Krasuhu" i "Repelent" za ometanje vazduhoplova i dronova. Biće velika borba između odbrane i napada, da li ćete brže da razvijate dronove ili odbranu od toga. Morate i jedno i drugo, ali odbrana ne sme da bude skuplja od napada - kazao je on.

Pohvalio je naoružani dron "Obad" koji može da uništava i neprijateljska borbena vozila, tenkove... Ističe da zna sve slabosti naše namenske industrije i da uvek želi više i bolje, ali da zna kakva je situacija bila nekada.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track