"PUTINOV GOVOR PODSEĆA NA HITLEROV IZ 1938!" Vuk Drašković za Kurir TV: Gotovo sve što je rekao je VELIKA LAŽ, a ovo su dokazi
Vuk Drašković, Foto: Kurir TV, Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia, AP Sergey Guneyev, Ilustracija

rat u ukrajini

"PUTINOV GOVOR PODSEĆA NA HITLEROV IZ 1938!" Vuk Drašković za Kurir TV: Gotovo sve što je rekao je VELIKA LAŽ, a ovo su dokazi

Politika -

Sutra će se navršiti godinu dana od početka ofanzive Rusije na Ukrajinu, a nakon toliko vremena rat je prerastao okvire granica ove dve države, pa bi se mnogi analitičari usaglasili da zapravo ovaj rat vode Rusija i Amerika.

Kakve se akcije i potezi očekuju narednih meseci i da li se nakon posete američkog predsednika Džozefa Bajdena Kijevu i Poljskoj, kao i obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina vidi kraj ovom sukobu, voditelji Pulsa Srbije pitali su bivšeg šefa diplomatije Srbije i Crne Gore, književnika i političara Vuka Draškovića.

- Vladimir Putin se striktno držao strategiju svog ideologa Aleksandra Dugina da su laži čarobno oružje. I gotovo sve što je izgovorio bilo je zasnovano na neistinama. Prva koju je izgovorio je da su maltene Ukrajinci nacisti i da oni vode akciju za neku vrstu denacifikacije Ukrajine - započeo je izlaganje Drašković, a onda napravio i poređenje Vladimira Putina sa Adolfom Hitlerom:

- Pa, da vidimo ko zapravo nastupa s nacističkih pozicija. Godina 1938. Hitler kaže: Austrija je istorijska greška koju moramo otkloniti! Godina 2022. Putin kaže: Ukrajina je istorijska greška koju moramo otkloniti. Hitler 1938. kaže: Mi ne osvajamo, mi samo štitimo i ujedinjujemo germanski, nemački svet. Putin 2022: Mi vodimo akciju za zaštitu i ujedinjenje ruskog sveta. Ko ovde nastupa sa hitlerovskih pozicija?

Drašković ne može da se načudi da je najveći protivnik nacizma sada preuzeo tu ideologiju.

- Kad je Gebels govorio da su Germani nadnarod, nadljudi, arijevska rasa, nije mogao ni slutiti da će režim naroda koji je podneo najveće žrtve da bi slomio najveće svetsko zlo, zvano nacizam, doći na ideju da ponavlja to, ali da ta svojstva arijevske rase pripisuje ruskom narodu - smatra Drašković.

Potom je nastavio sa analizom nedavnog govora ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Druga velika Putinova neistina je da je Ukrajina zajedno sa zapadom napala Ukrajinu i da oni vode odbrambeni rat s ciljem da uspostavi mir. Da vidimo šta kažu neoborive činjenice. 1994. godine Ukrajina je članica UN, nezavisna država i velika nuklearna sila. U Budimšešti se potpisuje memorandum po kojem Ukrajina svoj nuklearni potencijal poklanja Rusiji, a zauzvrat im oni garantuju uz potpise zapada da će Rusija štititi teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine u njenim tadašnjim granicama, koje su uključivale i Krim. Dograbivši se nuklearnog potencijala Ukrajine, režim Vladimira Putina posle 2007. krenuo je u drugom smeru - analizirao je Drašković.

05:47

PUTINOV GOVOR PODSEĆA NA HITLEROV IZ 1938! Vuk Drašković za Kurir TV: Jasno je ko ovde nastupa s NACISTIČKIH POZICIJA

Bivpi šef diplomatije naveo je ključni trenutak kojim je zapravo započeo rusko-ukrajinski rat.

- Sedam godina kasnije, 2014. velika većina naroda u Srbiji veruje da je Ukrajina pokrenula nekakvu genocidnu akciju protiv Rusa u Donbasu. A tad se na Majdanu narod pobunio jer je proruski predsednik pogazio obećanje i odbio da potpiše sporazum o evropskom putu Ukrajine. Niko nije spominjao NATO osim u kontejkstu da Ukrajina ne može da postane član. Odgovor na Majdanski protest je bio taj da Rusija sa svojom vojskom upada na teritoriju Ukrajine, režira proglašenje dve nezavisne pokrajine Luganska i Donjecka. Naoružava tamošnje stanovništvo i to je bila agresija na Ukrajinu. Jedna od raketa obara malezisjki avion i ubija 300 ljudi. Naravno, započeo je rat, ali to je bilo gašenje pobune potpomognute Rusijom. Potpisivani su nekakvi sporazumi, da bi 2022. Putin krenuo u otvorenu invaziju Ukrajine.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja