"SVAŠTA BISMO IZBEGLI DA SU PRAVNICI BILI AGILNIJI!" Ekspert za ljudska prava o preambuli Ustava o Kosovu: Došli smo u ćorsokak!
Foto: Printskrin / You Tube, Kurir

kurir tv

"SVAŠTA BISMO IZBEGLI DA SU PRAVNICI BILI AGILNIJI!" Ekspert za ljudska prava o preambuli Ustava o Kosovu: Došli smo u ćorsokak!

Politika -

Milan Antonijević, pravnik i eskpert za ljudska prava, svoje izlaganje je započeo pričom o Ustavu republike Srbije.

On je gostovao u emisiji "Crveni karton" kod Svetislava Basare, pa je odgovorio na pitanje da li je ceo Ustav pisan zbog preambule na Kosovu.

01:15

SVAŠTA BISMO IZBEGLI DA SU PRAVNICI BILI AGILNIJI! Ekspert za ljudska prava o preambuli Ustava o Kosovu: Došli smo u ćorsokak!

- On je pokušavao da pošalje poruku, ne kroz članove jer se Kosovo pominje samo u jednom članu. Preambula je nešto što prethodi i tako treba posmatrati svaki ustavni tekst. Treba je posmatrati kao želju političke većine i da ne razvije autonomiju - započeo je Antonijević, pa je rekao da smo mogli da izbegnemo dosta toga, samo da su neki pravnici bili agilniji:

- Kako smo pokušavali da suzimo tuđa prava došli smo u ćorsokak kako da zaštitimo manjinska prava Srba na Kosovu. Mogli smo izbeći mnogo toga da su neki pravnici bili agilniji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track