ESKOBAR SA VJOSOM OSMANI I ALJBINOM KURTIJEM: Specijalni izaslanik SAD sastao se i sa predstavnicima opozicije na KiM
Foto: Printscreen/Pink

ESKOBAR SA VJOSOM OSMANI I ALJBINOM KURTIJEM: Specijalni izaslanik SAD sastao se i sa predstavnicima opozicije na KiM

Politika -

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar danas će se u Prištini sastati s predsednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Skupštine Gljaukom Konjfucom.

Sastanak sa Vojsom Osmani zakazan je za 9 časova, posle čega će održati konferenciju za novinare. Eskobar će se potom odvojeno sastati sa Konjufcom i Kurtijem, preneo je Kossev.

Eskobar se u četvrtak uveče, prema navodima prištinskih medija, u rezidenciji američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera, sastao sa predstavnicima opozicije na Kosovu.

Tom sastanku prisustvovali su predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići i Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžaku i potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ardijan Đini.

Posle sastanka oglasio se samo Đini koji je za Klan Kosova rekao da je tema sastanka bio evropski sporazum i da je ponovio stav Alijanse da sporazum treba potpisati.

"To bi bilo pozitivno za Kosovo. Prema sadašnjem sporazumu, implicitno priznanje je njegov deo", kazao je Đini.

Eskobar je u Prištinu stigao iz Beograda, gde je boravio samo dan nakon što je posetu srpskoj prestonici završio evropski izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Njihove posete dolaze uoči najavljenog sastanka srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u subotu, 18. marta u Ohridu, gde će razgovarati o implementacionom aneksu Sporazuma sa čijim su se baznim delom usaglasili 27. februara u Briselu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track