PETKOVIĆ: Fon Kramon bolje da protestuje jer Priština ne formira ZSO, nego što napada Srpsku listu
Foto: Beta Milos Miskov

"ISTINA KOJOJ TREBA DA POGLEDA U LICE"

PETKOVIĆ: Fon Kramon bolje da protestuje jer Priština ne formira ZSO, nego što napada Srpsku listu

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da bi poslanici Evropskog parlamenta i izvestiteljki EU za Kosovo Violi fon Kramon bilo bolje da žali i protestuje zbog toga što Priština celu deceniju nije ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, nego da napada Srpsku listu zato što ne izlazi na izbore 23. aprila.

- Gospođi Violi fon Kramon bolje bi bilo da žali i protestuje zbog činjenice da Priština 10 godina odbija sa ispuni svoje obaveze i formira Zajednicu srpskih opština koja je dogovorena u okviru dijaloga u Briselu, nego što napada Srpsku listu zbog neizlaska na izbore.

Petar Petković
foto: Printscreen/PINK

- Za žaljenje je to što Viola Fon Kramon neće da vidi da je problem u Aljubinu Kurtiju koji hoće da bude faktički gradonačelnik svih opština na severu KiM sa 2 odsto podrške albanskih glasova.

- Dodatno, neskrivena albanska lobistkinja umesto da kritikuje svoje prištinsko čedo zbog nepoštovanja potpisanih obaveza, ona okrivljuje zvanični Beograd bez ikakvih dokaza da stoji iza odluke Srba s KiM o bojkotu izbora.

- Pre nego što napadima na Beograd nastavi da zarađuje platu, Viola Fon Kramon neka pogleda izjavu srpskog naroda s Kosova i Metohije od 5. novembra 2022. godine koji je tada jasno naveo da nema povratka u institucije dok se ne formira Zajednica srpskih opština, u skladu sa briselskim sporazumom.

Viola von Kramon, Viola fon Kramon
foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP / Profimedia

- Zato, ako joj je toliko stalo do učešća Srba na izborima na KiM, neka natera Prištinu da formira ZSO i povuče svoje ilegalne specijalne jedinice sa severa koje tamo nemaju šta da traže!

- Nisam video da je gospođa fon Kramon juče tako glasno kritikovala Prištinu koja 10 godina odbija da sprovede svoje obaveze iz dijaloga, ili obaveze postoje samo kada je Beograd u pitanju, a Prištini se sve prašta?

- Ako je tako, neka kaže jasno i direktno, a neka nam ne vređa inteligenciju zamenom teza da su Srbi sa KiM i zvanični Beograd za nešto odgovorni. Srbi sa severa KiM su 10 godina bili u institucijama i učestvovali na izborima, pa nije formirana ZSO i to je istina kojoj gospođa fon Kramon treba da pogleda u lice - zaključio je Petar Petković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track