UKOLIKO PRIPADATE OVOJ KRVNOJ GRUPI, NE OKLEVAJTE DA DATE KRV Knežević: Bliže se praznici, a rezerve su drastično smanjene
Foto: Kurir/T.Ilić

kuri tv

UKOLIKO PRIPADATE OVOJ KRVNOJ GRUPI, NE OKLEVAJTE DA DATE KRV Knežević: Bliže se praznici, a rezerve su drastično smanjene

Društvo -

A dok u susret prvomajskim praznivicima razmišljamo gde bismo ih mogli provesti teško da istovremeno razmišljamo i o apelima Instituta za transfuziju naš tokom prazničnih dana,damo i krv?

Da li se nakon praznika tradicionalno očekuju smanjene rezerve krvi, ali i koje krvne grupe su na minimumu pitamo saznala je reporterka Kurira Ivana Jovanović u razgovoru sa Mirjanom Knežević, iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Mirjana Knežević
foto: Kurir tv

- Ovo je idealna prilika da podsetimo sugrađane da je pravo vreme za humanost. Autobus instituta za transfuziju krvi biće u Smederevskoj Palanci, od 10-16 časova, imaćemo još pet ekipa u Mladenovcu, Loznici... Studenti Političkih nauka danas dobrovoljno daju krv. Sutra će oba autobusa biti u glavnom gradu. Jedan će biri u Požeškoj ulici na Banovom brdu, a drugi kod crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu - rekla je Knežević i dodala:

02:57

Knežević: Bliže se praznici, a rezerve krvi su drastično smanjene

- Rezerve su stabilne, ali je veća potražnja za nultom krvnom grupom. Ostale su stabilne. Pozivamo sve da se odazovu, ali sa akcentom na onima koji su nulta krvna grupa, da ne bismo došli do toga da imamo smanjene rezerve. Bliže se novi praznici i bilo bi dobro da u te praznike uđemo sa stabilnim rezervama - rekla je Knežević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track