PREDSEDNIK U SOKOBANJI: Medicinarima veće plate! Onda se začula penzionerka, a Vučić nasmejao: Biće povećanje i za penzionere!
Foto: Kurir, Printscreen/Pink

poseta zaječarskom okrugu, veličanstven doček u sokobanji

PREDSEDNIK U SOKOBANJI: Medicinarima veće plate! Onda se začula penzionerka, a Vučić nasmejao: Biće povećanje i za penzionere!

Politika -

SOKOBANJA - Hvala vam na veličanstvenom dočeku. Mnogo sam srećan što imam priliku da vas pozdravim ovde u Sokobanji i da vam kažem veliko hvala za sve što ste uradili kako bi Sokobanja bila druga u Srbiji po broju gostiju i noćenja, odmah posle Beograda. Naše je da pomognemo više i dodatno ulažemo, nastavimo da radimo i gradimo, bez čekanja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Sokobanji, u kojoj ga je sačekalo nekoliko hiljada meštana, u okviru obilaska Zaječarskog okruga.

Predsednik je u obraćanju okupljenim građanima, koji su ga stalno prekidali aplauzima, najavio značajno povećanje plata svim medicinarima do kraja godine - i lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima, a na upadicu jedne penzionerke iz publike koja je doviknula "A, penzioneri?", predsednik se nasmejao i rekao: Biće povećanje i za penzionere do kraja godine.

- Daćemo sve od sebe da u ova teška vremena sačuvamo mir, razvijamo Srbiju, radimo kako bi nam zemlja išla napred, da dovodimo nove fabrike i investitore, da vratimo u zemlju ljude koji su otišli trbuhom za kruhom. Verujte u svoju državu, ali pre svega verujte u sebe i svoj rad, zaključio je predsednik.

"Biće dodatnih vaučera za odmor u Srbiji"

Predsednik, koji je danas u poseti Zaječarskom okrugu u Sokobanji, obišao je štandove sa turističkom ponudom i lokalnim proizvodima i najavio da će uskoro biti obezbeđeni dodatni vaučeri za odmor u Srbiji.

"Moramo što pre da obezbedimo još vaučera kako bismo naročito tokom letnjih meseci zadržali što više ljudi u zemlji", rekao je Vučić.

On je rekao da će građanima koji putuju u Severnu Makedoniju i Grčku tokom leta biti olakšan prelazak granice između Srbije i Severne Makedonije. Obećao je da će država obezbediti 15 miliona evra za rešavanje problema vodosnabdevanja u Sokobanji.

Sa Vučićem su u poseti i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, ministar turizma Husein Memić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar građevinarstva Goran Vesić i ministar trgovine Tomislav Momirović.

Vučić će posetu Zaječarskom okrugu nastaviti obilaskom završnih radove na proširenju kapaciteta hotela "Ramonda" na Rtnju, a posle će u Knjaževcu obići poljoprivredne plantaže i postrojenje fabrika za proizvodnju nameštaja "Mobi" i u Svrljigu destileriju "Blagojević".

Predsednik Srbije je najavio da će do kraja godine obići svih 25 okruga u Srbiji, a do sada je obišao Pčinjski, Sremski i Raški okrug.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track