SPS PODRŽAO SKUP 26. MAJA! Dačić: Opozicija na protestu poziva na nasilje, a mi ćemo pokazati da ŽELIMO JEDINSTVO
Foto: Nemanja Nikolić

odlučnost

SPS PODRŽAO SKUP 26. MAJA! Dačić: Opozicija na protestu poziva na nasilje, a mi ćemo pokazati da ŽELIMO JEDINSTVO

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić optužio je danas opoziciju da je na protestu u ponedeljak pozivano na nasilje, a da će se na mitingu koji je za 26. maj najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno kazati da vlast ne želi podele i da je Srbiji potrebno jedinstvo.

"Tragedija se zloupotrebljava kako bi se u javnosti stekao utisak da postoji neka velika narodna podrška. Na samom tom skupu vi slušate nasilničke poruke koje su usmerene prema predsedniku Aleksandru Vučiću", rekao je Dačić na televiziji Pink. Istakao je da je zemlji neophodno političko jedinstvo jer "cela Srbija može da bude destabilizovana".

Lider Socijalističke partije Srbije pozvao je sinoć "sve Srbe, ma gde žive" da 26. maja dođu na skup u Beograd.

Kako je Dačić danas za Pink rekao, ideja tog skupa je da se pokaže ideja vlasti o dijalogu, jedinstvu i Srbiji koju niko ne može da pobedi, a ne da se vraća unazad.

"Oni ne govore o dijalogu nego o pokušajuma da se smeni vlast i dodje do prelazne vlade koju niko nije izabrao. Ideja skupa je da se jasno kaže da ne želimo podele i Srbiju vraćamo nazad. Srbi su najjači kada im je treško, zato mislim da je to jedna poštena namera", dodao je.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track