ODRŽAN PROTEST DELA OPOZICIJE: Blokirali centar grada, zaustavili saobraćaj na međunarodnom auto-putu uz niz manjih incidenata
Foto: Zorana Jevtić

ODRŽAN PROTEST DELA OPOZICIJE: Blokirali centar grada, zaustavili saobraćaj na međunarodnom auto-putu uz niz manjih incidenata

Politika -

U organizaciji dela opozicije danas je u Beogradu održan protest.

Učesnici protesta počeli su da se okupljaju u centru grada, ispred Narodne Skupštine, i pre 18 sati blokirali raskrsnicu Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice.

Niz manjih incidenata zabeležen je i ispred Skupštine, potom i tokom šetnje Ulicom kneza Miloša, pa i na Gazeli, od kojih je najveći bio kada su učesnici protesta "protiv nasilja" maltretirali jednog čoveka koji je prolazio u blizini Narodne skupštine.

Posle čitanja zahteva, oko 18.30, kolona je krenula u šetnju Ulicom kneza Miloša blokirajući saobraćaj ne samo u toj ulici, već i u svim sporednim.

protest
foto: Printscreen

Saobraćaj na Gazeli je bio blokiran od oko 19.15, kada su učesnici protesta stigli do auto-puta, i bilo je tako sve do 21.20.

Organizatori protesta iz dela opozicije, pre svih Srđan Milivojević, Aleksandar Olenik i Jelena Jeremić, kao i Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Dobrica Veselinović, Radomir Lazović, Savo Manojlović, Biljana Stojković, Nebojša Zelenović, Vuk Jeremić i Aleksandar Jovanović Ćuta, u početku su bili sakriveni u koloni, ali su pred ulazak na međunarodni auto-put na Gazeli preuzeli vođstvo.

Veliki broj građana je bio ometen u slobodnom kretanju, a i veliki broj stranaca koji su na dosta mesta izrazili negodovanje ovakvim činom dela opozicije.

Gazela
foto: Printscreen/Naxi kamere

I dok je saobraćaj na auto-putu ka Novom Beogradu bio blokiran od 19.15, u smeru ka Nišu odvijao se otežano dok i s te strane nije potpuno zaustavljen. Time je u potpunosti bio onemogućen saobraćaj na važnoj međunarodnoj trasi.

Učesnici protesta su se od Gazele prošetali do isključenja za "Sava centar", gde je kolona počela da "skreće" sa auto-puta malo posle 19.30.

Malo posle 20.30 učesnici protesta su počeli da se razilaze.

Saobraćaj na auto-putu u smeru ka Nišu je normalizovan oko 21.00, a u smeru ka Novom Beogradu tek u 21.20.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track