"ŽELI DA REŠI PROBLEM NA KIM PO HRVATSKOM MODELU" Drecun: A znate li koji je to "model"? Samo neka proba, Srbi to neće dozvoliti!
Milovan Drecun o pregovorima oko ZSO, Foto: Kurir Televizija, AP/Michael Sohn, arhiva

KIm

"ŽELI DA REŠI PROBLEM NA KIM PO HRVATSKOM MODELU" Drecun: A znate li koji je to "model"? Samo neka proba, Srbi to neće dozvoliti!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Garijem Pitersom i zahvalio se na njihovom angažovanju i podršci dijalogu s Prištinom.

Kako je istakao, sada je prioritet formiranje Zajednice srpskih opština i da će se zalagati za primenu rešenja koje je predviđeno Briselskim sporazumom.

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije je u razgovoru za Kurir televiziju pojasnio šta predstavlja ovaj sastanak.

- Oni žele da imaju uspešan spoljnopolitički potez radi predstojećih izbora. Problem nastaje zbog nerealnih očekivanja, jer je to pokušaj klasične političke prevare. Umesto da se ide i reši veoma brzo u skladu sa briselskim sporazumom, samo to da se primeni Zajednica se formira. Nema političke volje ni od Prištine, ni od zemalja Kvinte. Odbijaju nacrt statuta koji je napravljen 2013. godine i 2015. godine i uvode u igru neku kao Kurtijevu viziju, po Hrvatskom modelu. Etnički očistiti teritoriju od Srba. Primeni ubijanje ljudi, otimanje imovine, ubijanje dece... Koji drugi model je Hrvatska primenjivala - ptia Drecun i nastavlja:

03:08

Kurti želi da reši problem na KiM po hrvatskom modelu

- Neka samo pokuša, Srbi će se suprotstaviti! Sada se uvodi priča koju Kurti kreira kako bi trebalo da izgleda ta zajednica. Da se formira nekakva samouprava za Srbe, sve to bi ličilo na ZSO, ali suštinu ne bi imalo, nego bi opet sve bilo prepušteno Prištini - smatra Drecun.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track