BORBA ZA NASLEDSTVO JOŠ TRAJE: Zukorlićeva udovica i četvoro dece NISU DOBILI NIŠTA! A evo šta sve lično poseduje Elma Elfić
Foto: Instagram Printscreen

Prijavila imovinsku kartu

BORBA ZA NASLEDSTVO JOŠ TRAJE: Zukorlićeva udovica i četvoro dece NISU DOBILI NIŠTA! A evo šta sve lično poseduje Elma Elfić

Politika -

Elma Elfić, druga supruga pokojnog muftije Muamera Zukorlića s kojim ima četvoro dece, ni godinu i po od njegove smrti nije dobila ništa od njegove imovine.

Elfićeva, koja je i pomoćnica ministra prosvete, nedavno je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavila imovinsku kartu, što je obaveza svih državnih funkcionera, a prema tom izveštaju, ona je vlasnica kuće od 479 kvadrata, dva stana - od 98 i 86 kvadrata i parking mesta površine 20,43 kvadrata. Zanimljivo je da je jedan stan, onaj veći, od 98 kvadrata, nasledila, ali ne od pokojnog supruga, već, kako nam je kratko rekla, od svojih roditelja.

Elma Elfić Zukorlić
foto: Printscreen

Zukorlićeva udovica vlasnica je i automobila marke "BMW 520D", proizvedenog 2013. godine i, kako je navedeno u njenoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, ima depozite i štedne uloge u bankama. Ona je i stoprocentna vlasnica firme "EL-MAX GROUP DOO NOVI PAZAR". Kao pomoćnica ministra prosvete Elfićeva ima mesečnu platu od bezmalo 155.000 dinara.

Elma Elfić Zukorlić, Elma Elfić, sunet, Sunećenje, Ahmet Zukorlić
foto: Instagram Printscreen

Inače, kako je Kurir i ranije pisao, iako je Elma Elfić druga žena Muamera Zukorlića, ona, po šerijatskim zakonima, ima pravo na njegovo nasledstvo. Takođe, imovina svakako, i prema zakonima republike Srbije, sleduje i njegovoj deci iz braka sa Elmom Elfić. Međutim, kako nam je Elfićeva potvrdila, do danas se po pitanju podele imovine pokojnog Zukorlića ništa nije dogodilo.

Da podsetimo, Muamer Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra 2021. godine kada mu je pozlilo tokom predavanja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru čiji je bio vlasnik. Iz prvog braka sa Umejom Zukorlić koju je upoznao u Jordanu ima tri ćerke i sina Usamea, koji je sada poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije i koji ga je nasledio na čelu Stranke pravde i pomirenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:03

Odakle socijalistima toliki broj nekretnina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja