DS: Dinkić se pridružio napadima na DS i Dulića

Vratili loptu

DS: Dinkić se pridružio napadima na DS i Dulića

Politika -
DS je ponovio da je posao nadležnih organa, a ne ministara i političara da sprovode istragu i donose presudu

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) ocenila je da se hajci na tu stranku i bivšeg ministra iz DS-a Olivera Dulića pridružio i ministar finansija Mlađan Dinkić.

"Nastupi Dinkića i poslanika vladajuće koalicije su jasan dokaz o povezanosti kampanje koja se u medijima danima vodi protiv Dulića. DS upozorava javnost i građane Srbije da je progon političkih protivnika i hajka na DS danas potpuno ogoljena činjenica", naveo je DS u saopštenju.

Dinkić je ranije u skupštinskoj raspravi optužio Dulića za nenamensko trošenje novca iz Fonda za zaštitu životne sredine. Činjenica je da iza tih napada ne stoje nikakvi argumenti i dokazi, nego smišljeni pokušaji da se tema skrene sa enormnog zaduživanja iz kojeg će Mlađan Dinkić finansirati svoje političke projekte, naveo je DS.

DS je ponovio da je posao nadležnih organa, a ne ministara i političara da sprovode istragu i donose presudu.

"Dinkić kontinuiranim napadima na DS i prethodnu Vladu pokušava da prikrije sopstvenu nesposobnost i sve štetne posledice brojnih besmislenih projekata na kojima je insistirao, a koje je DS pokušao da sprecsi i smenjivanjem Dinkića", navodi se u saopštenju demokrata.

DS podržava rad pravosudnih organa, koji bi sve trebalo da ispitaju i dokažu, i veruje da će se u tim postupcima saznati istina i o Nacionalnoj štedionici, Fondu za razvoj i kiparskom novcu, dodao je DS.

"Od formiranja nove Vlade Srbije do danas, svedoci smo svakodnevnih napada, neosnovanih optužbi i najgnusnijih laži koje se plasiraju protiv funkcionera DS, pretnji odbornicima širom Srbije i preuzimanja lokalnih samouprava i prekrajanja izborne volje građana", naveo je DS.

Ta stranka je optužila novu vlast da ne preza ni od upotrebe "okorelih kriminalaca koji su prvi put pravosnažno osuđeni upravo tokom mandata Vlade predvođene DS-om".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track