DA LI ZNATE KAKO ŽIVE NARODNI POSLANICI? Neki skromni, a neki ni sami ne znaju ŠTA SVE IMAJU! Stanovi, kuće, njive...
Foto: Kurir televizija

imovinske karte

DA LI ZNATE KAKO ŽIVE NARODNI POSLANICI? Neki skromni, a neki ni sami ne znaju ŠTA SVE IMAJU! Stanovi, kuće, njive...

Politika -

Mnogi narodni poslanici, makar sudeći po imovinskim kartama koje su prijavili Agenciji za sprečavanje korupcije, a koja je sve podatke objavila na svom sajtu, nemaju veliku nepokretnu imovinu. Makar na svoje ime.

Poslanik "Dveri" Boško Obradović kupio je dvosoban stan od 62 kvadrata, a takođe na raspolaganju ima i iznajmljen dvosoban stan od 75 kvadratna metra u Beogradu, za službene potrebe.

Boško Obradović
foto: Dveri

Predsednik Skupštine, Vladimir Orlić ima nešto veći, dvoiposoban stan od 69 kvadrata, a navedeno je da ga je dobio na poklon.

Milica Đurđević
foto: Facebook Printscreen

Ugovorom o poklonu stan je stekla i Milica Đurđević Stamenkovski, od 66 kvadrata.

Borko Stefanović, potrpredsednik SSP, kupovinom je stekao trosoban stan od 97 kvadrata, a takođe poseduje i poslovni prostor od 9 kvadrata, što je nasledio.

Borko Stefanović
foto: Ana Paunković

Vojislav Mihailović, lider POKS, otkupom je stekao trosoban stan od 105 kvadrata.

Vojislav Mihailović, unuk, Draža Mihailović, jul 2019
foto: Sonja Spasić

Šefu poslaničke grupe SNS Milenku Jovanovu više prija život u kući, tako da je kupio spratnu kuću od ukupno 197 kvadrata.

Usijanje dana, Ljuban Karan, Milenko Jovanov
foto: Kurir

Zoran Lutovac, lider DS, ima čak tri dvosobna stana - od 77, 75, te 53 kvadrata, a uz to poseduje i garažu i mesto na lift platformi od 14 kvadrata, namenjenu njegovoj Mazdi 3.

Zoran Lutovac, DS, Glavni odbor DS, Madlenijanum
foto: Nemanja Nikolić

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke pod svojim imenom ima brojne njive, tačnije njih sedam. One se kreću od 1.830 metara kvadratnih, koliko ima najmanja, do 7.222 ari, koliko ima najveća.

Sve njive je dobio ugovorima o poklonu. Takođe, on je zakupio dodatne dve njive, od 6.644, odnosno 7.869 metara kvadratnih.

Skupština Srbije, Miroslav Aleksić
foto: Nemanja Nikolić

Impozantnu imovinu ima i Dragan Marković Palma, lider JS. Ona se sastoji od kuće od 550 kvadrata, koju je izgradio, a kupio je i kuću od 180 kvadrata sa pomoćnim objektima.

Potom, kupio je plac od 4,57 ari, a poljoprivredno imanje od 3,90 hektara je dobio kao nasledstvo. Pored toga, izgradio je 569 kvadrata pomoćnih objekata, salu za rekreaciju od 110 kvadrata i, na kraju, stambeni prostor od 220 metara kvadratnih.

Dragan Marković Palma
foto: Damir Dervišagić

Pozamašnim komadima zemlje može se pohvaliti i poslanik SNS Marijan Rističević, koji je kupovinom došao do šest njiva, nekoliko njih veličine od nekoliko hektara, od kojih najveća ima 7,5 hektara. On takođe poseduje i kuću od 90 kvadrata, a manjinski je vlasnik na još nekoliko njiva i zemljišta.

Marijan Rističević
foto: Ana Paunković

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track