VESIĆ ODBACIO KRITIKE OPOZICIJE: Zašto želite da se vratimo u doba komunizma?
Foto: Kurir tv

Skupština srbije

VESIĆ ODBACIO KRITIKE OPOZICIJE: Zašto želite da se vratimo u doba komunizma?

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odbacio je kritike opozicije na račun izmena zakona o planiranju i izgradnji i ponovio da od konverzija država ne može da zaradi, a blokira se pet hiljada lokacija za izgradnju.

Vesić je u Skupštini rekao da je konverzija zemljišta institut koji ne postoji ni u jednoj republici bivše Jugoslavije i da "svi znaju da na osnovu konverzije ne mogu da se uzmu pare".

- Tražite da ostavimo taj recidiv komunizma, jedini u bivšoj Jugoslaviji, u Makedoniji konverziju rade za jedan evro, Bosna je imala isti ovakav zakon, ali je bio nesprovodiv. Izmene ovog zakona znače napredak Srbije - rekao je Vesić.

On je ponovio da je važeći "donet kao lična osveta predsednika Borisa Tadića biznismenima sa kojima nije bio u dobrim odnosima" i zaključio da "nije dobro donositi zakone za pojedince".

Vesić je rekao da je očekivao da se u Skupštini razgovara o svemu dobrom što je predložio, o porastu građevinske industrije, većim platama i usklađivanju propisa sa Evropskom unijom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track