"PISANJE EVROPSKE ŠTAMPE O KiM U SUPROTNOSTI SA ISTINOM" Barac: Treba pozdraviti verbalnu osudu Kurtija od strane SAD
Foto: Kurir televizija

kosovo i metohija

"PISANJE EVROPSKE ŠTAMPE O KiM U SUPROTNOSTI SA ISTINOM" Barac: Treba pozdraviti verbalnu osudu Kurtija od strane SAD

Politika -

Povodom izazovnog perioda za Srbe na Kosovu i Metohiji u jutarnjem programu Kurir televizije gostovao je Srđan Barac, iz Centra za društvenu stabilnost.

Konstatovao je da su natpisi koji se mogu pročitati u evropskoj štampi da SAD imaju suviše blag odnos prema Srbiji u suprotnosti sa istinom.

- Po evropskoj štampi mogu se pročitati komentari čuđenja zbog čega je američka administracija tako blaga prema Beogradu, a oštra prema Aljbinu Kurtiju. To je glavna tema posebno u austrijskoj i nemačkoj štampi. Suštinska situacija je, međutim, da zapravo imaju blag stav prema Kurtiju - rekao je Barac i dodao:

02:40

PISANJE EVROPSKE ŠTAMPE O KiM U SUPROTNOSTI SA ISTINOM Barac: Treba pozdraviti verbalnu osudu Kurtija od strane SAD

- Prošle godine u ovo vreme započela je eskalacija na KiM i mi smo od tada na talasu sukoba i agresivnih napada Kurtija prema Srbiji. Imamo fizičko, psihičko i pravno nasilje, a sve je to motivisano etnički sa čim austrijska i nemačka javnost nije upoznata. Kurti pokušava da plasira priču da on želi da stvrori pravnu državu, što mu mislim ni na zapadu niko više ne veruje.

Izrazio je stav da treba održati verbalni

Moramo da pozdravimo stav američke administracije koja makar na verbalnom nivou osuđuje Kurtija, jer to utiče da se njihova javnost promeni.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:53

KOSOVO I METOHIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track