MALO KO MOŽE DA IZDRŽI OBUKU ZA KOBRE! Potpukovnici elitne jedinice otkrili: Kod nas ima žena koje su spremnije OD MUŠKARACA
Predrag Veličković, Foto: Kurir TV, Dragana Udovičić, Ilustracija

kurir tv

MALO KO MOŽE DA IZDRŽI OBUKU ZA KOBRE! Potpukovnici elitne jedinice otkrili: Kod nas ima žena koje su spremnije OD MUŠKARACA

Društvo -

Potpukovnik Predrag Veličković, Odred vojne policije specijalne namene i potpukovnik NIkola Perić "Kobre“ gostovali su u emisiji Puls Srbije u razgovoru sa voditeljima MIlošem Anđelkovićem i Anastasijom Čanović, povodom otvorenog konkursa za prijem u odrede vojne policije.

Predrag Veličković
foto: Kurir tv

On je naveo 3 eliminacione faze na konkurstu za prijem u "Kobre" i ko sve može da se prijavi.

- Potrebna je adekvatna školska sprema, koji će proći psihološko testiranje, i za koje ne postoje bezbednosne smetnje. Detalje sa konkursa možete videti na sajtu ministarstva odbrane, na kojemm ogu da se informišu svi - poručio je Veličković.

Sagovonik Nikola Perić je pojasnio koje su to 3 faze:

- Do samog poslednjeg dana je eliminaciona faza. Uglavnom sami odustanu oni koji nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovaj konkurs. Svi oni koji su visoko motivisani mogu da se prijave... - rekao je Perić.

Nikola Perić
foto: Kurir tv

Za mladog čoveka, ističe Perić, koji želi da radi, motiv treba da bude želja za dokazivanjem, neko ko želi da budi adrenalin u sebi ida uživa u padobranstvu i da gađa iz najsavremenijeg naoružanja, a i novčani segment je ono što izdvaja ove jedinice od ostalih pripadnika vojske.

- To je borba sve vreme i sve vreme se selktivno bira i zadovoljavaju kriterijumi, Oni koji su završili elektivnu obuku, obavezno je potpisivanje ugovora na 6 meseci. Kandidati koji budu primljeni će se obučavati po svim sadržajima. Svi su teški, zahtevni i jako interesantni - ispričao je Perić.

On je istakao šta je najviše što uplaši nove polaznike.

- To je konstantna spremnost, spavanje sa velikim brojem ljudi u spavaonama, život u kolektivu ,konstantna disciplina... - naveo je samo neke od Perić.

Kada krenu intenzivne selektivne obuke, oni koji ne mogu da prate tim, sami odustaju, pojasnio je.

- Samo mali broj kandidata je napustio kolektiv zbog kršenja vojne discipline. Mi smo jedinica koja postoji 45 godina izvršavajući poslove od najvišeg državnog i vojnog značaja. Radimo svakodnevno. Opasnost ne gledamo na taj način. Za to smo se opredelili i postali pripadnici Kobri. Bili smo svesni gde idemo i šta ćemo da radimo - rekao je Perić.

03:47

IMAMO KOLEGINICE KOJE SU PO MNOGO ČEMU JAČE OD NAS Potpukovnici vojne policije pozvali zainteresovane da se PRIDRUŽE KOBRAMA

On je ohrabrio gledaoce da se priključe jedinicama.

- Pozvao bih sve mladiće i devojke koji su visoko motivisani i patriotsko orijentisani, samo kao i sve u životu čovek treba da ima cilj u životu i da njemu teži. Kada je tako, nijedna prepreka nije premostiva - rekao je Perić.

Na pitanje voditeljke da li se i žene prijavljuju, Veličković kaže da imaju puno Kobri u jedinicima i čak su i bolje od mnogih momaka.

- Imamo koleginice koje su po mnogim osobinama jače od nas muškaraca i imaju mnogo bolju percepciju od nas. Imali smo mnogo kandidata ženskog pola i uspešno je završilo dosta njih selektivnu obuku - ispričao je Veličković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

01:59

VOJSKA SRBIJE NA ZAVIDNOM NIVOU Šljivančanin: Možemo da odgovrimo na svaku provokaciju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track