SUĐENJE SLAĐANU TRAJKOVIĆU NEZAKONITO ZATVORENO ZA JAVNOST: Ročište ponovo odloženo, nastavak 11. septembra!
Foto: Kosovoonline

Povrede postupka

SUĐENJE SLAĐANU TRAJKOVIĆU NEZAKONITO ZATVORENO ZA JAVNOST: Ročište ponovo odloženo, nastavak 11. septembra!

Politika -

Na današnjem suđenju u slučaju Slađana Trajkovića iz Severne Mitrovice, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine, učinjena je bitna povreda postupka jer je ročište bilo zatvoreno za javnost na nezakonit način, izjavio je advokat Dejan A. Vasić . On je dodao da je nastavak suđenja zakazan je za 11. septembar.

Vasić je dodao da je i današnje ročište odloženo iz istog razloga kao i prvi put.

Advokat Dejan Vasić
Advokat Dejan Vasićfoto: Kurir

- To će pitanje biti raspravljano nekada kada se ovaj predmet bude našao pred Apelacionim sudom. U tom smislu, mislim da je danas, na ovom suđenju, učinjena bitna povreda postupka, zbog toga što je medijima uskraćeno pravo da pratite ono što se u sudnici desilo. Sudija je, sa druge strane, i zabranila da se o tome govori. Ročište danas nije održano zbog istih razloga kao prošli put i zakazano je za 11. septembar - rekao je Vasić.

Prethodno ročište otkazano je zato što Tužilaštvo nije dostavilo advokatu potpunu dokumentaciju o slučaju.

Slađanova supruga Suzana Trajković ističe da je jasno da je ovo političko pitanje, a da njen suprug ispašta nevin u zatvoru.

Suzana Trajković
Suzana Trajkovićfoto: printscreen Kosovo online

- Samim tim što je suđenje bilo zatvoreno za javnost, ukazuje na jednu činjenicu da nemaju dovoljno dokaza, da se sve radi protivzakonito i protivrpavno. Ovo je sve političko pitanje, a u svemu ovome najgore je što Slađan ispašta, a nije kriv. Bez ikakvog dokaza on i dalje leži i trune u njihovim zatvorima. Ovo je čista diskriminacija, prvo Slađanovog branjenika, zatim Slađana, a i svih nas. Čini nam se velika nepravda, za nas kao porodicu. Nas ne interesuje političko pitanje, Slađan je uhapšen zbog nečijih interesa, a nadam se da će se to i dokazati. Mogu samo da poručim da se plaše Boga i ništa više", rekla je Suzana Trajković.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja