NASTAVLJA SE: Još dvojica policajaca na severu napustila policiju tzv. Kosova
Foto: Printscreen/Kosovo-online

NASTAVLJA SE: Još dvojica policajaca na severu napustila policiju tzv. Kosova

Politika -

Još dva pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti napustilo je službu, a povlačenje opravdali su izjavom premijera Aljbina Kurtija, koji je rekao da je "Kosovska policija naslednica Oslobodilačke vojske Kosova", piše Indeks onlajn, a prenosi Kosovo onlajn.

Policiju tzv. Kosova juče je napustilo sedam novozaposlenih pripadnika iz redova srpske zajednice - četvorica Srba u Leposaviću, dvojica u Zvečanu i jedan u Mitrovici.

Prema rečima predsednice Vjose Osmani, to je direktan rezultat stalnih pretnji i zastrašivanja koja dolaze iz Srbije.

Povodom ostavki policajaca srpske nacionalnosti reagovali su i ambasadori na tzv. Kosovu, koji su ocenili da je ostavka policajaca uznemirujuća, jer pokazuje sumnje da su na njih možda uticali iz inostranstva.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odgovorio je da Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gde će raditi, niti kako će živeti, ali da je izvesno da Srbi na severu tzv. Кosovsku policiju doživljavaju kao okupatorsku silu u kojoj ne žele da rade protiv svog naroda.

„Srbima na Кosovu i Metohiji još odzvanjaju reči Aljbina Кurtija da je kosovska policija nastavak i naslednik terorističke tzv. OVК i zato nikoga ne treba da čudi da Srbi ne žele da rade u Кurtijevim institucijama. Dobro je poznato da je Кurti želeo i da se na brojnim adresama hvalio kako će da ’popuni bezbednosni vakuum na severu’, angažujući sebi podobne Srbe i agitatore, ali su mu Srbi još jednom odgovorili da neće ni njega, ni njegovu tzv. Кosovsku policiju“, naveo je Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja