PREDSEDNIK SRBIJE U MAĐARSKOJ Vučić razgovarao sa srpskim atletičarima: Hvala na načinu na koji branite boje naše zemlje (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

zvanična poseta

PREDSEDNIK SRBIJE U MAĐARSKOJ Vučić razgovarao sa srpskim atletičarima: Hvala na načinu na koji branite boje naše zemlje (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Mađarskoj.

Vučić se prethodno sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, nakon čega razgovara sa srpskim atletičarima, koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

- Hvala svima na načinu na koji branite boje Srbije. Gledam da i mi napravimo stadione kao u Mađarskoj - istakao je odmah predsednik.

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac je kroz smeh prokomentarisao da mu je rečeno da sedne pored predsednika, na šta je Vučić uzvratio:

- Da ima ko da me brani. Za razliku od drugih ja znam da je Asmir uvek davao sve za Srbiju.

Predsednik je potom kazao da je gadna konkurencija ove godine, i da nikada za kuglu nije bilo teže na atletskim takmičenjima.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Pink Tv

- Šta rade, šta jedu kada bacaju tako daleko. Elzan, Asmir i Armin su tri opštine pokrili, svaka vam čast kako branite naše boje - kazao je Vučić i istakao da je stadion u Mađarskoj prelep, te da bi zaplakao od sreće kada bi mi napravili takav.

- Video sam stadion koji su napravili, prelep je. Moramo napraviti neka rešenja, kako ćemo da održavamo ovo što mi pravimo, da nađemo rešenja za budućnost. Mi tražimo za fubalske stadione najmoćnije svetske kompanije da nam pomognu da vodimo to. Jel ako ostavimo lokalnim samoupravama i savezu to bi bila katastrofa.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru.

Vučić se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja