"IMAMO INFORMACIJE DA SE SPREMAJU DODATNI PRITISCI" Miletić tvrdi: Zadatak im da umanje uticaj Rusije i Kine na ovim prostorima
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"IMAMO INFORMACIJE DA SE SPREMAJU DODATNI PRITISCI" Miletić tvrdi: Zadatak im da umanje uticaj Rusije i Kine na ovim prostorima

Politika -

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić upozorio je da će ova nedelja biti izuzetno teška za našu zemlju jer će uslediti dodatni pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

Dačić je istakao i da problem u odnosima sa Briselom nije samo usklađenost sa spoljnom politikom EU, "već da postoji još nešto", a to je što neke zemlje u okruženju samo primaju zahteve i odmah ih sprovode u delo.

Gost koji je diskutovao o ovoj temi je Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije.

01:29

MOŽDA ĆE BITI UVREDA I NAPADA OD KURTIJA Miletić tvrdi: Zadatak im da umanje uticaj Rusije i Kine na ovim prostorima

- Imamo informacije da se sprema dodatni pritisak kada su u pitanju sankcije. Ti članci i uopšte delovanje Kurtija uvek se zasniva da se Srbija etiketira kao mala Rusija. Smatram da ništa ne bi ni doprinele naše sankcije Rusiji, odnosno da je ne bismo oštetili. Svrha sanckija koje uvode je pre svega da se destabilizuje nivo standarda običnog čoveka, glavnima svakako neće ništa faliti. Međutim, ni iz tog ugla se nije pokazalo preterano uspešno, vidimo da trgovniska razmena cveta - kaže Miletić.

Sagovornik urednice i voditeljke jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV Snežane Petrović ocenio je da se od Kurtija očekuju provokacije.

- Kurti će koristiti svaku priliku da među kolegama diskredituje poziciju Srbiju, možda će biti uvrede i ličnih napada, naučili smo da je od Kurtija sve moguće. Oni ne mogu da se kvalifikuju kao duboka država, kada imaju podršku od ljudi koji su glavni. Primetio sam da je Hil rekao da je njegov zadatak da umanji uticaj Rusije i Kine na ovim prostorima - smatra Miletić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:44

PRIGOŽIN VRBOVAN TOKOM BORBI ZA BAHMUT? Dr Dejan Miletić: Otvoreno je hvalio ukrajinsu vojsku, a to u ratu ima samo JEDNU SVRHU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track