BOŽOVIĆU UKINUTA ZABRANA ULASKA U CRNU GORU! Bivši ambasador Srbije u Podgorici nije više nepoželjna osoba za susede
Foto: Kurir TV, Shutterstock

odluka

BOŽOVIĆU UKINUTA ZABRANA ULASKA U CRNU GORU! Bivši ambasador Srbije u Podgorici nije više nepoželjna osoba za susede

Politika -

Bivšem ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u tu zemlju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore poništilo je odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Odluka crnogorskog MUP istovetna je odluci Upravnog suda koji je ranije poništio zabranu ulaska Božoviću u tu zemlju.

Iz MUP je Vijestima potvrđeno da je rešenje doneto, ali nije navedeno šta je njegov sadržaj. Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova kojim mu je 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz Ustavnog suda su tada saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno šta je razlog da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore. MUP je drugostepeni organ i on sada odluku dostavlja Upravi policije. Vijestima je potvrđeno da je Božoviću dostavljena odluka MUP.

Podsetimo, Božović je proteran iz Crne Gore pri kraju mandata Vlade Duška Markovića, krajem novembra 2020. godine. Tada je saopšteno da je povredio Bečku konvenciju o diplomatskim privilegijama i imunitetima, odnosno da je omalovažio državu izjavama koje su bile nediplomatske i politički sporne tadašnjoj vlasti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track